<

Скандал в Одеському дельфінарії: блогери фотографуються в готелях з «орендованими» тваринами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:20 | 18.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
421
/ Коментарі відсутні

Дельфінарій «Немо» в Одесі потрапив у гучний скандал. Там, як виявилося, спеціально для клієнтів готелю «Немо» вирішили ввести послугу здачі тварин. Тобто, їх, і зокрема, морських котиків, можна взяти до себе в номер.

Про це повідомив УНІАН.

Так, історія почалася з фотосесії з тваринами однієї з відвідувачок готелю. Вона влаштувала фотозйомку з морськими котиками в люксовому номері готелю, роблячи контент для соцмережі TikTok. На відео видно змучену тварину з червоними очима.

Далі один з блогерів на ім’я Олег Машуковський теж зняв відео зі свого номера, на ліжку якого лежав змучений морський котик. Пізніше після розголосу відео з твариною він видалив і почав скаржитися на «цькування» з боку незадоволених людей.

Бурхлива реакція людей не змусила себе довго чекати, проте в дельфінарії заявили, що морські котики – соціальні, тому спілкування з людьми для них стало нормою.

Як пише УП.Життя у зоозахисній організації «UAnimals» повідомили, що звернулися до поліції щодо жорстокого ставлення до тварин.

«Ми отримали шквал повідомлень та тисячі позначок із проханням запобігти знущанню над тваринами. Ми вважаємо таку ситуацію неприпустимою, тож одразу подали заяву до поліції за частиною 12 статті 25 Закону України, яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами поза межами зоопарків, цирків та дельфінаріїв», – кажуть в організації.

В UAnimals зазначили, що відео та фото були зроблені в готельному номері Nemo Hotel Resort & SPA, а не у дельфінарії.

Зоозахисники припускають, що, ймовірно, фотопослуги з дикими тваринами надаються мешканцям готелю, є негуманним та незаконним.

«А сама ця історія вчергове показує, що тварини для дельфінаріїв – всього лише інструмент заробітку. Дельфінарії мають бути заборонені», – вважають в організації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця