<

Шольц блокує постачання в Україну 100 сучасних німецьких танків, – Welt

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:23 | 7.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
210
/ Коментарі відсутні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц блокує постачання Україні 100 сучасних німецьких танків Leopard 2A7 навіть попри те, що компанія-виробник готова їх виготовити для українців.

Про це пише німецьке видання Welt з посиланням на джерела українських урядових колах, повідомляє Громадське.

За даними видання, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Німеччини просив Шольца схвалити постачання Києву цих танків. Українська сторона зазначила, що танки може постачати безпосередньо німецька промисловість.

Таку ідею у квітні також пропонувала компанія Krauss-Maffei Wegmann — танків виробник Leopard. Ця компанія розповіла Welt, що готова поставити в Україну сотню танків, запчастини та навчальні модулі для солдатів за 1,55 мільярда євро.

Танки мали почати надходити в Україну через 36 місяців після підписання контракту. Вся партія мала надійти протягом 65 місяців.

Втім, німецькі журналісти пишуть, що Шольц так і не взяв на себе зобов’язань щодо схвалення постачання цих танків. За даними українських урядовців, розмова Шмигаля із Шольцем була «загальною і невизначеною», а в німецького канцлера не було «взагалі ніякого бажання» змінити негативну позицію щодо постачання танків.

Канцеляція Шольца заявила журналістам Welt, що продовжить підтримувати Україну у військовому, політичному, гуманітарному та фінансову планах.

«Ми просимо вас зрозуміти, що ми зазвичай не повідомляємо про конфіденційні обговорення», — сказали у пресслужбі канцелярії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця