<

США передали Україні зброю, яка призначалась хуситам у Ємені

01:26 | 10.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
162
/ 1 коментар

Сполучені Штати передали Україні перехоплену партію стрілецької зброї та патронів, яка призначалась підтримуваним Іраном повстанцям-хуситам у Ємені.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), пише Європейська правда.

До складу партії, згідно з повідомленням, увійшли понад 5000 автоматів АК-47, кулемети, снайперські гвинтівки, ручні протитанкові гранатомети РПГ-7 та понад 500 тисяч патронів калібру 7,62 мм.

Зброю вилучили протягом травня 2021 року – лютий 2023 року з чотирьох «бездержавних суден», які мали поставити її від Корпусу вартових ісламської революції Ірану єменським повстанцям-хуситам.

«Уряд отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023 року за позовом Міністерства юстиції про цивільну конфіскацію», – йдеться в повідомленні CENTCOM.

Вашингтон здійснив аналогічну передачу Україні на початку жовтня 2023 року, надавши 1,1 мільйона патронів калібру 7,62 мм, які були перехоплені в іранських сил під час перевезення до Ємену.

Але постачання критично важливих артилерійських боєприпасів і засобів протиповітряної оборони зі США в Україну затримали республіканські законодавці, які з минулого року блокують у Конгресі пакет допомоги на суму понад 60 мільярдів доларів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок