<

Що чекає на голів РДА Прибужжя в разі перемоги Зеленського?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:44 | 20.04.2019 / Новини / /
Перегляди
6
/ коментарі 4

Другий тур президентських виборів 21 квітня, серйозний розрив між результатами Володимира Зеленсьокого та Петра Порошенка, а також ймовірні перетоки голосів від інших кандидатів залишають чинному президенту мало шансів. Розуміючи це, члени президентської команди починають планувати “життя після Порошенка”.

Журналісти інтернет-видання «БУГ» вирішили проаналізували, що будуть робити голови РДА Прибужжя в разі програшу Порошенка.

Нагадаємо, голова Іваничівської РДА Лілія Кревська до призначення працювала у Луцьку, близько трьох років судилася за посаду заступниці начальниці міського управління освіти та була помічницею нардепа Артема Вітка. Втім з грудня 2016-го Кревська стала головою Іваничівської РДА за результатами конкурсу й відійшла від “радикала” Вітка.

Проте майже з часу призначення у неї не склалися стосунки із районною радою та зокрема її головою — “свободівцем” Андрієм Бадзюнем. Йдеться про неодноразові скандали, словесні перепалки, саботаж рішень.

Через таку конфронтації 21 грудня 2018-го районна рада висловила недовіру. За таке рішення проголосували 25 із 34 депутатів ради і лише 1 “проти”. Проте до цього часу президент не звільнив голову РДА, хоча у райраді і пропонували альтернативні кандидатури. Більше того, голова ОДА Олександр Савченко ініціював перевірку законності прийняття рішення. Такі “допити” дуже обурили голову райради Бадзюня.

Тим не менш, після ймовірної зміни президента та голови ОДА таке “покровительство” зникне, тому Кревській ймовірно доведеться повернутися у Луцьк та шукати іншу роботу. На Іваничівщині її нині нічого, крім посади не тримає. Натомість у Луцьк у Кревська цілком може налагодити співпрацю із вже “опозиційною” “Солідарністю” й далі будувати кар’єру в політиці.  

У голови Володимир-Волинської РДА Наталія Василець перспективи кращі. До призначення вона вже будувала кар’єру в РДА, зокрема була бухгалтером управління агропромислово розвитку адміністрації. І попри те, що Василець встигла отримати догану від Володимира  Гройсмана за “неналежне виконання посадових обов’язків у частині забезпечення контролю за станом використання земель сільськогосподарського призначення і дотриманням умов договорів оренди земельних ділянок”, їй світять хороші переспективи у аграрній галузі краю.

Передусім йдеться про малу батьківщину Василець — село П’ятидні, яка пов’язує її із впливовим місцевим аграрієм Валерієм Дібровою. Не виключено, що після звільнення Наталія Василець отримає посаду у топ-менеджменті аграрного господарства Діброви.

Інша альтернатива — робота у одній із ОТГ району. На відміну від Кревської, Наталія Василець не була надто конфліктною головою РДА, тому попередній досвід та протекція Діброви дають їй непогані перспективи у місцевому самоврядуванні Володимирщини.

А от голова Любомльської РДА Олександр Устименко після програшу Порошенка на Волині навряд чи залишиться, як і голова ОДА Олександр Савченко. До призначення на Волинь він працював на посаду першого заступника голови Вишгородської районної державної адміністрації, а ще майже 12 років у міліції Києва.

Очевидно, на Волинь він прибув як член команди Савченко — теж досвідченого екс-міліціонера та мешканця Вишгорода. Тому усунення Савченка ймовірно означає і усунення Устименка, адже їх кар’єри на Волині тісно пов’язані.




коментарів: 4
  1. Комусь прийдеться шукати нову роботу,напевно на заводах які побудував Олексійович.

  2. А не занадто самовпевнені ви?чи пан деп сам планує зайняти одну з посад по домовленості фронт+зе?

  3. Що чекає?… Перевзулись, перефарбувались, в кабінеті новий портрет повісили… і все, служим далі. А от в разі перемоги Порошенка… Думаю цього вони бояться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця