<

На парламентських виборах при зміні місця голосування не можна обирати депутата-мажоритарника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:14 | 31.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

При зміні місця голосування перед виборами до Верховної Ради, українці отримають на виборчій дільниці лише один бюлетень – за партійними списками. Другий бюлетень, для вибору мажоритарного кандидата, отримають лише ті, хто голосуватиме за місцем реєстрації або в межах свого округу.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА у фейсбук.

Обидва бюлетені (для голосування за партію і за мажоритарного кандидата) отримають лише ті виборці, які змінять місце голосування в межах “рідного” округу або поїдуть голосувати за місцем реєстрації.

“Перед парламентськими виборами місце голосування можна змінити, як і перед президентськими. Процедуру можна пройти до 15 липня включно. Однак особливість парламентських виборів у тому, що у разі зміни місця голосування виборцю дадуть лише один бюлетень – за партійними списками. Обидва бюлетені – і за мажоритарного кандидата, і за партію – отримають тільки ті виборці, які змінять місце голосування в межах “рідного” округу. Ще один варіант – просто поїхати голосувати за місцем реєстрації”, – йдеться у повідомленні.

В ОПОРІ також додали, що з інструкцією, як змінити місце голосування, можна ознайомитися за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя