<

Сергій Політило потрапив у Топ-10 футболістів УПЛ, у яких закінчуються орендні угод

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:16 | 26.12.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Перше січня – це не тільки день відпочинку після Нового року, а й термін, коли добігають кінця деякі орендні договори між клубами.

«Футбол 24» пропонує список з найбільш помітних футболістів, які вже взимку можуть повернутися в свої рідні (принаймні, юридично) клуби.

«Динамо»
Марко Рубен, 29 років, нападник
Клуб, з якого повертається: «Росаріо Сентраль», Аргентина

Трансферна вартість : 3,6. млн. євро

Аргентинський нападник, права на якого були куплені «Динамо» в 2012-му році, не зміг себе проявити в київському клубі. Так і не отримавши від гравця результату, за який його брали з «Вільяреалу», керівництво «Динамо» відправило гравця в подорож по орендах. З трьох команд, в яких нападник виступав на правах оренди, найкраще вдалося себе проявити в останній – «Росаріо Сентраль». Чого тільки варта його статистика – у всіх поєдинках сезону у складі аргентинської команди Рубен набив 24 м’ячі. У Вищій лізі Аргентини Марко став одноосібним лідером, маючи в активі 21 гол в 30 матчах. Термін його оренди закінчується і футболіст своїми виступами, напевно, дав тренерському штабу «Динамо» поживу для роздумів про його подальшу долю, особливо крізь призму напруженої боротьби за чемпіонство і участі в Лізі чемпіонів.

Владислав Калітвінцев, 22 роки, атакувальний фланговий півзахисник

Клуб, з якого повертається: «Чорноморець»

Трансферна вартість : 1 млн. євро

Вінгер київського «Динамо» влітку був відправлений за ігровою практикою в Одесу. У «Чорноморці» Владиславу практично відразу вдалося стати основним гравцем, який створював постійну гостроту біля воріт суперників. У 16 матчах (чемпіонат + кубок) «Чорноморця» Калітвінцев приніс в актив 4 результативних удари і 5 гольових передач, ставши найкращим гравцем команди за системою «гол+пас». За час оренди Владислав отримав необхідний ігровий досвід і готовий до боротьби за місце в основі вже рідного «Динамо». Калітвінцев має довести тренерському штабу свою спроможність на зимових зборах, щоб виграти конкуренцію у Дерліса Гонсалеса, який став основним на позиції Владислава.

Лукман Аруна, 25 років, центральний півзахисник
Клуб, з якого повертається: «Анжи», Росія

Трансферна вартість : 2 млн. євро

Нігерійський півзахисник, що володіє одночасно відмінними ігровими характеристиками і непростим характером, не підйшов «Анжи». Махачкалинський клуб відмовився продовжувати орендну угоду з гравцем, тому що він не зміг розкрити свій талант через особисті психологічні особливості. Відповідно, ламати голову над долею Аруни доведеться керівництву київського клубу. Сергій Ребров, за час відсутності Аруни, налагодив чітку взаємодію в середній лінії команди і, напевно, не стане ризикувати, вводячи в роботу гравця, який може порушити систему. Виходом із ситуації може стати подальша оренда, а бажання бачити у себе в команді нігерійця вже висловлював наставник «Говерли» В’ячеслав Грозний.

Артем Бєсєдін, 19 років, нападник
Клуб, з якого повертається: «Металіст»

Трансферна вартість : 400 тис. євро

Молодий нападник «Динамо» був відправлений за ігровою практикою в рідне для нього місто – Харків. Гравець покладав надії на те, щоб отримати достатню кількість часу на полі, але йому не вдалося стати незамінним гравцем в «Металісті». Та й статистика нападника залишає бажати кращого – Бєсєдіну не вдалося забити в жодному з матчів у футболці «Металіста» в поточному сезоні. Невдалу гру в оренді можна частково списати на загальне становище в команді, де спортивні результати зараз знаходяться далеко не на першому місці. У будь-якому випадку, нападник незабаром повернеться в «Динамо», де спробує показати все, на що здатний.

«Шахтар»
Руслан Маліновський, 22 роки, центральний атакувальний півзахисник
Клуб, з якого повертається: «Зоря». Примітка: ведуться переговори про продовження оренди.

Трансферна вартість : 1,8 млн. євро

Півзахисник, без якого складно уявити сьогоднішню «Зорю», дійсно став знахідкою для команди Вернидуба. Гравець, що виконує колосальний обсяг роботи на полі, при цьому створюючи небезпеку біля воріт суперника своїми гострими передачами, завжди потрібен будь-якій команді. Юрій Вернидуб зумів максимально ефективно використовувати Руслана, що вилилося в 7 голів і 3 гольові передачі в 20-ти матчах «Зорі» (чемпіонат, кубок, Ліга Європи) у нинішньому сезоні. Керівництво луганчан і тренерський штаб зацікавлені у продовженні оренди гравця, але остаточне рішення про долю гравця буде залежати і від Мірчі Луческу, який стежить за успіхами Руслана.

Пилип Будківський, 23 роки, нападник
Клуб, з якого повертається: «Зоря». Примітка: ведуться переговори про продовження оренди.

Трансферна вартість : 2 млн. євро

Нападник національної збірної України розкрив повною мірою свої бомбардирські здібності, граючи в «Зорі». Наразі Пилип займає 4-е місце в таблиці голеадорів Прем’єр-ліги з 8-ма м’ячами в активі. А в цілому, у всіх турнірах цього сезону Будківський відзначився 13 разів і зробив 3 гольові передачі, що не може не привертати увагу «Шахтаря», у якого обмежений вибір на позиції нападника. Донецький клуб може спробувати Будківского вже взимку, якщо керівництво «Зорі» не знайде вагомих аргументів, щоб залишити бомбардира у себе.

Андрій Тотовицький, 22 роки, центральний півзахисник
Клуб, з якого повертається: «Зоря». Примітка: ведуться переговори про продовження оренди.

Трансферна вартість : 700 тис. євро

Півзахисник мало грав у першій частині сезону – це пов’язано з його пошкодженням. Однак Юрій Вернидуб розраховує на гравця і, цілком можливо, що термін оренди Андрія буде продовжений.

Рустам Худжамов, 33 роки, воротар
Клуб, з якого повертається: «Металіст»

Трансферна вартість : 600 тис. євро

Проблем у харківському клубі вистачає. Однак додати головного болю тренеру може також закінчення терміну оренди голкіпера Рустама Худжамова. Футболіст, що належить донецькій команді, напару з воротарем «Металіста» Сергієм Погорілим, прикладав всі зусилля, щоб зберегти ворота в недоторканності. Головний тренер харків’ян Олександр Севідов прокоментував ситуацію з голкіпером: «Дійсно, орендна угода невдовзі закінчується. Я б із задоволенням залишив Рустама в команді. Але з цього приводу з «Шахтарем» ще не спілкувалися. Зараз, можна сказати, період затишшя в українському чемпіонаті, тому, сподіваюся, що ситуація проясниться пізніше».

«Дніпро»
Сергій Політило, 26 років, центральний півзахисник
Клуб, з якого повертається: «Волинь»

Трансферна вартість : 900 тис. євро

Центральний хавбек, уродженець Нововолинська встиг зарекомендувати себе в команді Кварцяного надійним гравцем середини поля. Про визнання Сергія лідером команди може також говорити і капітанська пов’язка, з якою Політило виводить команду на матчі в чемпіонаті. Незважаючи на орендний статус, футболіст став своїм у команді не тільки за місцем народження, а й за духом. Півзахисник, права на якого належать «Дніпру», зіграв у 19-ти матчах сезону (Прем’єр-ліга і Кубок України) у складі «Волині» і став практично незамінним гравцем центру поля. Луцький клуб, напевно, буде зацікавлений у подальшій співпраці. З іншого боку, Мирон Маркевич, який має певні труднощі у підборі виконавців, може звернути увагу на Сергія і спробувати його в «Дніпрі».

Володимир Польовий, 30 років, захисник
Клуб, з якого повертається: «Волинь»

Трансферна вартість : 600 тис. євро

Захисник, чий контракт належить «Дніпру», також став у нагоді в Луцьку і отримав достатню кількість ігрового часу. Екс-гравець донецького «Металурга» тривалий час виступає на правах оренди в «Волині», яка, по суті, стала для нього рідною командою. У «Дніпрі» на захисника не особливо розраховують, хоча в цьому сезоні наставник «дніпрян» міг би спробувати скористатися допомогою досвідченого лівого захисника, щоб мати можливість ротації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер