<

СБУ оголосила підозру заступнику міністра оборони РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 18.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
7
/ коментарі 3

Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику міністра оборони Росії — начальнику Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, генерал-полковнику Андрію Картаполову.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у телеграм-каналі.

Слідчі вказують, що Картаполов у січні-лютому 2015 року планував і координував дії підрозділів збройних сил Росії та підконтрольних їм бойовиків, які захоплювали Дебальцеве та прилеглі до нього населені пункти.

Він тоді обіймав посаду начальника Головного оперативного управління — заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ. В СБУ переконані, що Картаполов діяв за попередньою змовою з іншими посадовцями з-поміж керівництва ЗС РФ.

Крім того, правоохоронці встановили, що у серпні 2014 року Картаполов спільно з іншими представниками командування ЗС РФ керував російськими підрозділами, коли ті вторгнулися на територію України.

Також він нібито брав участь в організації віроломного вбивства українських воїнів біля Іловайська під час їх виходу так званим «зеленим коридором» під надані «гарантії» керівництва РФ. Також Картаполов, мовляв, забезпечував подальшу окупацію інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Підозру йому повідомили за статей ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) та ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу. Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Довідково: 19-20 січня 2015 року бойовики підірвали термінал Донецького аеропорту протикорабельними бомбами. Частина українських військових, які тримали оборону 242 дні, загинула під завалами від потужного удару, когось застрелили в бою, когось — у полоні. Досі ніхто не береться назвати точну кількість загиблих. Усі, хто обороняв аеропорт, хто загинув і хто залишився живим, увійшли в історію, як «кіборги». А втім, питанням для багатьох — як військових, так і для цивільних — досі залишається: чи варто було обороняти «коробку зі скла», якою на той момент уже був аеропорт. Питання також у тому, чому не укріплювали об’єкт, доки позиції українських військових були сильними.




коментарів: 3
  1. А ще оголосіть підозру Каїну, що забив Авеля, а також всім історичним персоналіям, які плюндрували землю України.

  2. СбУ ворога побачила в заступника міністра оборони Росії на сьомому році війни , може хтось їм скаже що Україна воює з Росією!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер