<

Рятувальники розповіли, що робити в період погіршення погодних умов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:39 | 15.01.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Тривале перебування на вулиці може призвести до переохолодження. На території Волинської області функціонують пункти обігріву.

Вирушаючи на вулицю, подбайте про теплий і просторий одяг, вовняні шкарпетки та не тісне взуття, а також пам’ятайте, що до переохолодження найбільш схильні діти, люди літнього віку та громадяни у стані алкогольного сп’яніння. Не зловживайте алкоголем, не паліть на морозі, не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу, – йдеться на сайті ДСНС у Волинській області.

Якщо відчуваєте переохолодження, негайно зайдіть до найближчого теплого приміщення: магазину, аптеки, ФАПу, лікарні, вокзалу, тощо. Найбільш швидко мороз вражає пальці рук і ніг, ніс, вуха та щоки.

Тому відчувши оніміння та поколювання, їх потрібно зігріти теплом власного тіла. Не можна розтирати ушкодженні ділянки снігом або раптово зігрівати гарячою водою, а краще звернутись до лікаря.

Без потреби не вирушайте в далеку дорогу. Якщо така необхідність є, то потрібно подбати про запас пального та харчів, забезпечити наявність лопати та троса, надійних засобів зв’язку. Будьте максимально уважними за кермом, дотримуйтеся безпечної швидкості руху, інтервалу та дистанції. Під’їжджаючи до пішохідних переходів, місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.

Також закликаємо пішоходів бути якомога обережнішими: не вибігайте різко на дорогу, переходьте проїзну частину у встановлених місцях.

Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Дотримуйтесь вимог правил дорожнього руху, будьте уважними і обережними, особливо у темний час доби.

Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля. Під час сильного вітру вірогідність обмороження зростає.

Для запобігання нещасним випадкам на вкритих кригою водоймах: не відпускайте дітей розважатися на лід без нагляду дорослих. Ступаючи на кригу, не перевіряйте її міцність ногою, а використовуйте палицю. Не можна також стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. Якщо ж ви все-таки опинилися у крижаній воді, а поряд нікого немає, розставте широко руки та намагайтеся утриматися на поверхні. А тоді, тримаючись за краї криги, спробуйте вибратися на тверду поверхню і перекотіться в напрямку берега.

Вирушайте на допомогу людині, яка провалилася під лід, поповзом, використовуйте дошки, палиці, санчата, міцні шарфи або інші предмети, які є під рукою.

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки у побуті. Пам’ятайте, що основними причинами пожеж взимку є необережне поводження з вогнем при курінні в ліжку, несправність або порушення правил експлуатації пічного опалення чи електроприладів. Не перегрівайте прилади опалення понад міру, не перевантажуйте електричну мережу, не залишайте дітей без нагляду, ховайте від них сірники.

Якщо ви стали свідком надзвичайної події або самі потребуєте допомоги у критичній ситуації, звертайтеся за допомогою до Служби порятунку за номером «101».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця