<

Розробник «Новачка» вибачився перед Навальним і шкодує про участь у виробництві бойових отрут

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 21.09.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Розробник «Новачка» Віл Мірзаянов дуже шкодує про свою участь у виробництві бойових отрут. Винахідник, який вже протягом 25 років проживає у США, вибачився перед отруєним «Новачком» Олексієм Навальним.

Віл Мірзаянов шкодує, що розробляв бойові отрути та вважає, що Навальному доведеться близько року відновлюватись від отруєння. Про це інформує DW, – передає 24-й канал.

“Я приношу свої вибачення Навальному за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі – розробці цієї речовини, якою він отруївся”,– повідомив Мірзаянов в коментарі телеканалу “Дождь”.

Винахідник зазначив, що останні роки присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут. Ще у 1993-му році Мірзаянов зустрівся з людиною, що пережила отруєння “Новачком” і симптоми були дуже схожі на отруєння Навального.

Зазначимо, що раніше Олексій Навальний розповів про свої відчуття після отруєння: він не міг впізнати знайомих, а коли просили щось сказати, не знав, звідки беруться слова.

Наразі йому важко навіть налити у склянку води та написати слова. Мірзаянов пояснює це так: через застосування “Новачка” виникли проблеми з передачею сигналів від головного мозку до функціональних органів.

Що відомо про “Новачок”?

Це група фосфорорганічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії. СРСР розробляв її у 1970-их та 1980-их роках.

До групи “Новачок” входить більше сотні різних за структурою отруйних речовин.

Найнебезпечнішими з них вважаються “Новачок-5” і “Новачок-7”. Вони у вісім разів перевершують по токсичності газ VX – найбільш отруйну з усіх штучно синтезованих людиною речовин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер