<

Росія блокує гуманітарні вантажі на окуповані території України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:10 | 12.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Російська федерація перешкоджає доставці гуманітарних місій і вантажів ООН на тимчасово окуповані території України.

Про це повідомила помічниця речника генсека ООН Стефані Тремблей, – передає Укрінформ

“Ми не маємо доступу через лінію зіткнення”. Тремблей зазначила, що гуманітарні місії продовжують розширювати свою діяльність і готують вантажі “для доставки в райони, де ведуться активні бойові дії, а також у місця, які нещодавно перейшли під контроль (України – ред.)”.

За словами Тремблей, за останні чотири тижні ООН та партнерські організації доправили шість гуманітарних конвоїв у райони Харківської та Херсонської областей, які нещодавно стали доступними для міжнародних організацій.

Серед вантажів – вода, засоби гігієни, медикаменти, набори для перебування у сховищах взимку тощо. Останній з конвоїв призначений для більш як 7500 осіб у трьох громадах Херсонщини.

Необхідність надання гуманітарної допомоги стає ще нагальнішою у зв’язку з енергетичною кризою в Україні, зауважила представниця пресслужби.

“Ми та наші партнери продовжуємо працювати, аби збільшити обсяги екстреного водопостачання та санітарно-гігієнічних послуг”, – наголосила Тремблей.

Вона додала, що, починаючи з лютого, гуманітарні організації надали послуги з водопостачання, санітарії та гігієни понад 5,7 млн осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер