<

Російські літаки скинули бомби на сирійську провінцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 3.01.2022 / Новини / /
Перегляди
646
/ коментарів 5

Військові літаки Росії атакували райони біля сирійського міста Ідліб. Там на стратегічно важливу водонапірну башту скинули бомби.

Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на сирійську обсерваторію з прав людини.

Ця водонапірна башта забезпечує водою місто з мільйонним населенням. Тепер місцеві жителі залишаються без необхідного ресурсу.

Літаки Росії бомбили провінцію в Сирії

За інформацією очевидців та Сирійської обсерваторії з прав людини, російські літаки 2 січня скинули бомби на сам Ідліб та кілька навколишніх сіл.

Російські винищувачі завдали майже 10 повітряних ударів

  • по околицях селища Аль-Шейх Юсуф у західній сільській місцевості Ідлібу,
  • по центральній в’язниці біля міста Ідліб,
  • по водонапірній башті, яка живить Ідліб і населені пункти навколо нього.

Від російських чи сирійських військ коментарів поки що не було. Водночас високопоставлений представник ООН підтвердив, що водна станція була “сильно пошкоджена” в результаті авіаудару. Він наголосив, що такі атаки погіршили гуманітарне становище мільйонів переміщених сирійців.

Ситуація в Ідлібі: що відомо

Джерело: “Радіо Свобода”

  • Більш ніж 3 мільйони мирних жителів живуть у провінції Ідліб, яку контролюють джихадисти та повстанці. Багато з них перемістили з інших частин Сирії за час громадянської війни в країні. Більшість населення залежить від гуманітарної допомоги ООН.
  • Росія підтримує сили президента Сирії Башара Асада, а Туреччина – деякі опозиційні угруповання. Навесні 2020 року країни домовилися про деескалацію. Однак напади повстанців і російські та сирійські бомбардування тривають, попри домовленості про припинення вогню.
  • Сирійські та російські літаки завдали смертельних повітряних ударів по школах, лікарнях, ринках та іншій інфраструктурі в провінції Ідліб.




коментарів: 5
  1. Бомбити школи, лікарні, ринки це така сама російська традиція як кокошнік і балалайка. А потім ще й самих постраждалих звинуватять, що це вони самі свої школи і лікарні підірвали, щоб їх росіян звинуватити.

    • ну да, все як в Донбасі, спочатку самі себе обстрілюють, а потім на героїв звертають……а іноди на кондіционери

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер