<

Росія майже після річної паузи відновила будівництво «Північного Потоку-2»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:41 | 6.12.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 5-го грудня у водах Німеччини відновили прокладання труб російського газопроводу «Північний потік-2». Будівництво призупиняли майже на рік через санкції США.

Про це йдеться у попередженні Федерального морського та гідрографічного агентства Німеччини (BSH), – передає Громадське.

Роботи триватимуть із 5 по 31 грудня. Здійснюватиме їх спеціалізована баржа «Фортуна» під російським прапором. Як пише російське видання РБК, труби прокладатимуть лише у водах Німеччини у Балтійському морі.

Раніше достеменно не було відомо, яке судно прокладатиме труби: компанії, які мають необхідні баржі, відмовляються їх надавати Росії через санкції США.

Раніше припускали, що роботи виконуватиме трубоукладач «Академік Черський», який стояв на рейді у водах Калінінградської області. А от про відновлення робіт стало відомо наприкінці листопада.

«Північний потік-2»

Проєкт будівництва газопроводу Nord Stream 2 для постачання газу до Європи в обхід України здійснює російський «Газпром» спільно з провідними енергетичними компаніями Німеччини, Франції та Австрії.

Наразі «Північний потік-2» готовий на понад 95%, залишилося прокласти приблизно 75 кілометрів. У разі його завершення Росія отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу в декілька мільярдів доларів на рік.

Роботи щодо спорудження газопроводу призупинили через санкції США щодо європейських підрядників. Санкції набули чинності в грудні 2019 року. Попри це, Росія заявляла про намір добудувати газопровід до кінця 2020 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця