<

Речник Волинської єпархії УПЦ розкритикував вихідний на 25-те грудня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 18.11.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Речник Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський розкритикував новий державний вихідний 25 грудня.

Про свої роздуми з приводу цього він розповів у коментарі виданню «Страна.ua».

«Що стосується рішення Верховної Ради України про встановлення 25-го грудня вихідним днем, то в принципі, в цьому не було б ніякої проблеми, якби не кілька нюансів. По-перше, мотивація цього рішення викликає деякий подив. Ось, приміром, секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що це рішення «…дозволить нам порвати з московськими календарями і російськими імперськими стандартами». Я хотів би запитати у пана Турчинова, за яким же календарем святкували Різдво у Київській Русі, коли ще не було ні Москви, ні римо-католицизму ні протестантизму?

По-друге, якщо прийняли рішення про вихідний на католицьке Різдво, як в такому випадку бути з католицьким Великоднем, який часто не збігається з православним? Напевно теж треба давати вихідний?

І останнє, – дуже «по-фарисейськи» у цій ситуації прикриватися толерантністю. Адже якщо, як кажуть депутати, враховувати права католиків, тоді треба рахуватися з іудеями і мусульманами, яких у нашій країні теж достатньо. Давайте тоді зробимо вихідним єврейський новий рік? Чи може позначимо неробочим день у свято Ураза-байрам? Як би там не було, віруючі УПЦ відзначатимуть Різдво 7 січня, навіть якщо в наступному році цей день зроблять робочим.

Зрештою законодавцям необхідно визначитися з тим, яка традиція переважає в Україні в цілому або взагалі відмовитися від святкування будь-яких релігійних свят, визнаючи себе повністю світською державою», – наголосив священик.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок