<

Прес-тур для ЗМІ Волинської області до Верховної Ради України відбувся в рамках Програми USAID «РАДА»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 1.02.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Прес-тур для журналістів виборчого округу народного депутата Ігоря Гузя до Верховної Ради України відбувся 27-28 січня. Тридцять представників ЗМІ із Волині мали можливість ознайомитись із роботою Верховної Ради, її Комітетів та прес-поінту, Вони дізнались про особливості роботи народного депутата,  а також ознайомитись із процесом засідань та комітетів Верховної Ради.

Народний депутат Ігор Гузь окреслив представникам ЗМІ основні аспекти роботи у стінах Верховної Ради, розповів про поточні питання, які стоять на порядку денному у його команди на виборчому окрузі та на Волині загалом.

1 (1)

Комітети Верховної Ради України

Журналісти мали можливість відвідати засідання  комітетів у закордонних  справах, з питань  запобігання  і  протидії  корупції, а  також  державного  будівництва  регіональної   політики  та  місцевого  самоврядування під час І етапу прес-туру, 27 січня,

Народний депутат Ігор Гузь є заступником Голови Комітету у закордонних справах, а також Головою постійної комісії з питань закордонних українців. Волинські журналісти були присутніми на засіданні у закордонних справах. Після засідання Комітету, народний депутат пояснив працівникам ЗМІ, що такі «круглі столи» є постійними. «Комітет здійснює законопроектну роботу, готує, попередньо розглядає питання, що віднесені до повноважень Верховної Ради України та виконує контрольні функції у законодавчому забезпеченні зовнішньополітичній діяльності України. Ми зазвичай розглядаємо питання міжрегіонального співробітництва, можливості співробітництва Верховної Ради України із парламентами зарубіжних держав тощо», – пояснив Ігор Гузь.

2

Кабінет народного депутата України Ігоря Гузя

Волинські журналісти побували у кабінеті народного депутата Ігоря Гузя, який розміщений у будівлі Комітетів Верховної Ради України. У кабінеті Ігоря Володимировича Гузя, який знаходиться під номером 803, зазвичай працюють помічники-консультанти.

За словами народного депутата, під час попередніх скликань це робоче приміщення належало Оксані Білозір. Команда Ігоря Гузя власними силами зробила ремонт після переїзду.

У робочому кабінеті народного депутата присутня українсько-патріотична символіка та література, також шахтарська каска, яку передали Ігорю Гузю гірники.

Візит до готелю «Київ», де проживають народні обранці

У рамках прес-туру журналісти відвідали готель «Київ», у якому проживають немісцеві народні депутати. Після того, як Ігор Гузь розповів про своє проживання готелі, він показав власну кімнату для представників засобів масової інформації. Під час міні-екскурсії розповів, що на його проживання в цьому готелі держава виплачує близько 14 тисяч гривень на місяць. « Гроші на руки я не отримую, вони безпосередньо надходять на рахунок готелю «Київ», – коментує народний депутат.

5

Робота Верховної Ради України

Волинські журналісти побачили сесійну роботу Верховної Ради України під час ІІ етапу прес-туру, 28 січня.

Представники ЗМІ були присутніми на брифінгу народного депутата Ігоря Гузя. Він підняв актуальну тему свого виборчого округу, а саме – питання бійців 51-ї окремої механізованої бригади, що розташована у м. Володимирі-Волинському. Народний обранець привернув увагу представників ЗМІ до героїчної 51-ї бригади, яка зараз перейменована на 14-ту ОМБР. Він вважає за необхідне повернути славне ім’я бригаді, а також зняти з бійців обвинувачення щодо дезертирства. Для повного розкриття цієї справи вимагає перевірити місце знаходження колишнього комбрига 14-ї ОМБР, та перевірити достовірність доказів головного військового прокурора Анатолія Матіоса щодо винуватості військових цієї бригади міста Володимира-Волинського.

Для журналістів провела екскурсію Верховною Радою співробітниця інформаційного управління Апарату ВРУ Людмила Савон. Вона  розповіла  історію  будівлі та окремих зал Ради. Працівники волинських ЗМІ відвідали конфернц-залу, де відбуваються прес-конференції, семінари та урочисті нагородження громадян України.

Учасники прес-туру народного депутата Ігоря Гузя були присутніми на засіданні Верховної Ради України. Вони на власні очі побачили, якою є процедура законодавчого процесу, і як приймаються Закони України Парламентом. Журналісти також мали змогу відвідати ложу преси.

Після оголошення перерви чергової сесії , представники ЗМІ Волині мали змогу поспілкуватись із народним депутатом Ігорем Гузем у кулуарах Верховної Ради України.

8

Прес-брифінг Проекту «Модельний округ»

Прес-брифінг щодо Програми USAID «РАДА» відбувся у будівлі Комітетів ВРУ. У ньому взяли участь народний депутат України Ігор Гузь та директор Програми «РАДА» Ігор Когут.

«Завдяки Проекту ми маємо на меті визначити найбільш ефективні та інноваційні механізми такої співпраці та надалі поширювати цей досвід серед народних депутатів України», – зазначив під час прес-брифінгу Ігор Когут.

Народний депутат Ігор Гузь зауважив: «Участь у проекті «Модельні округи» допомагає депутатам, обраних у мажоритарних виборчих округах, покращити комунікацію із виборцями та проводити заходи, що сприяють кращому розумінню громадою роботи Парламенту, а також забезпечують відкритість та прозорість діяльності депутата».

Під час прес-брифінгу народний депутат відповів на запитання представників Волинських ЗМІ, які їх цікавили. На завершення народний обранець Ігор Гузь подякував журналістам за участь у дводенному прес-турі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер