<

Працівників митниці перевірятимуть на дотримання етичного кодексу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 20.06.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2018 році Мінфін та ДФС займуться розробкою та впровадженням кодексу поведінки для вищого керівництва митної адміністрації, а також етичного кодексу митної організації.

Такі завдання на них буде покладено відповідно до проекту плану реформування митниці, частини якого продовжує публікувати Мінфін, – інформує сайт відомства.

Передбачається, що на дотримання правил митної етики буде розроблено стандарти роботи, відповідні інструменти та процедури (стандарти поведінки, форма одягу, робоча практика, робота з громадськістю), якими встановлюється рівень надання послуг, що очікується суспільством від митної адміністрації. Моніторинг дотримання відповідних стандартів буде здійснюватися на постійній основі. У планах також проведення регулярних перевірок та запровадження механізмів, які дозволять громадськості повідомляти про можливі порушення правил митної етики.

Кандидатів на посади у митниці перевірятимуть на предмет їх відповідності критеріям, розробленим для етичних стандартів, а також прихильності й відданості принципам верховенства права й демократії.

У планах також здійснити таке:

— створити належні умови оплати праці для забезпечення прийнятного рівня життя та їх систематичний перегляд, виходячи із загальної економічної ситуації та вартості життя;

— проведення тренінгів з дотримання правил митної етики (стандарти поведінки, форма одягу, робоча практика, робота з громадськістю), а також наслідків їх невиконання;

— розроблення заходів з мотивації дотримання правил митної етики;

— систематичний перегляд нормативно-правових актів, процесів і процедур з метою виявлення факторів, що сприяють або можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень;

— створення незалежного підрозділу внутрішніх розслідувань;

— впровадження механізму нагляду за співробітниками, які опинились у складних психологічних умовах (зловживання алкогольними напоями, схильність до азартних ігор, сімейні проблеми, фінансові труднощі тощо).

Окрім того, на 2018 рік також заплановано розробку та затвердження дисциплінарного кодексу, яким збираються впровадити систему внутрішніх заходів та штрафних санкцій (включаючи звільнення), які повинні застосовуватися залежно від характеру і серйозності правопорушення.

Про інші аспекти реформування митниці читайте за посиланнями:

Конфлікт з митниками врегульовуватимуть медіатори?

Реорганізацію митниці збираються завершити у 2018 році

У 2018 році митникам можуть підвищити зарплату до 12 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер