<

Повний перелік лоукостів, що літають з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:37 | 14.11.2016 / Новини /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Насправді, заголовок звучить доволі пафосно, оскільки лоукостів в Україні працює “аж” шість. До Львова з них усіх літає тільки один. Але це все одно краще, ніж нічого, і оскільки Україна декларує шлях на дерегуляцію, є шанси, що їхня кількість зростатиме.

Минулого тижня «Львівська газета» детально описала, що таке лоукости, які їх особливості, та запропонувала п’ятірку найбільших, що літають з Європи. Тепер час розповісти про дешеві авіалінії, що літають з України, – пише «Львівська газета»

Wizz Air

Українські аеропорти: Київ-Жуляни

Куди літає: Братислава, Будапешт, Кельн, Дортмунд, Гданськ, Гамбург, Ганновер, Катовіце, Вільнюс, Ларнака, Лондон, Меммінген, Варшава, Вроцлав.

Угорський бюджетний перевізник, що розпочав роботу в Україні 2008 року.

Два роки тому закрила українську «дочку», а разом з нею польоти зі Львова, Харкова та Донецька (тут через інші об’єктивні причини). Зараз залишилися рейси лише з київського аеропорту Жуляни. З хороших новин – мережа польотів постійно зростає. Так, нещодавно WizzAir відкрила рейси до Варшави, Братислави та Вроцлава. З поганих: цін по 5-10 євро, як це  із сусідніх Польщі та Угорщини, майже не буває. Але бувають по 15. Наприклад, у Гданськ.

 

wizz_gdansk

Або у Дортмунд, Вроцлав та Вільнюс за 20 євро чи на Кіпр за 30 євро.

wizz_dortmund

 

wizz_wroclaw

 

wizz_cyprus

Pegasus

Українські аеропорти: Львів, Харків, Запоріжжя, Київ (з грудня)

Куди літає: Стамбул та Анкара

Найбільший турецький недержавний перевізник виконує прямі рейси зі Львова, Харкова та Запоріжжя до Стамбула, а з грудня починає польоти на лінії Київ − Анкара. Цікавий насамперед дешевими польотами по Туреччині, Балканах і Близькому Сходу. Карта польотів.

На відміну від більшості лоукостів, у ціну квитка включено багаж і реєстрацію в аеропорту. На сайті є зручний сервіс для пошуку квитків, залежно від бюджету.

pegasus_ist

Наприклад, зі Львова у грудні в Туреччину можна злітати за 38 євро, а внутрішні перельоти по Туреччині коштують узагалі смішні гроші – від 5 євро. В Європу також бувають «смачні» ціни (вказані польоти зі Стамбула).

pegasus_turkey

 

pegasus_europe

Vueling

Українські аеропорти: Київ-Жуляни

Куди літає: Барселона, Рим.

Іспанський лоукост, який літає в Україну за зовсім небюджетними цінами. Розпродажі бувають, але рідко. Під час останнього були квитки в Рим по 9 євро, розібрали їх за кілька годин, зазвичай же ціни в рази вищі. Зараз польоти в Рим стартують від 55 євро, а в Барселону – від 80 євро в один бік.

vueling_rome

 

vueling_barcelona

Європою ж літає за значно бюджетнішими цінами:

vueling_europe

Просто, щоб посміятися, вкладка «найкращі ціни з Києва» виглядає ось так:

vueling_kyiv

Air Baltic

Українські аеропорти: Київ-Бориспіль

Куди літає: Рига

Ще один лоукост з недешевими квитками. Державна латвійська авіакомпанія, яка частково працює за моделлю лоукоста, тобто є гібридом. Перша у світі почала приймати оплату в «біткоїнах». Виконує прямий рейс Київ − Рига, а вже з Риги зв’язує українську столицю з десятками європейських міст (карта маршрутів тут).  Окрім того, має код-шерингові (партнерські) угоди з десятками авіаліній, так рейс Львів − Рига виконує разом з МАУ.

Зараз найдешевші квитки з Києва до Берліна, від 77 євро в один бік.

airbaltic_kyiv

Air Arabia

Українські аеропорти: Київ-Бориспіль

Куди літає: Шарджа (ОАЕ)

Перший арабський лоукост запустив польоти до України у 2009 році.

Як і латвійський перевізник, працює за гібридною моделлю: наприклад, переліт в обидва боки коштує дешевше, ніж окремі рейси туди і назад (що характерно для класичних авіакомпаній, а не лоукостів) Через Шарджу зв’язує Україну з багатьма містами Близького Сходу, Африки та Азії. Зокрема, в Індію, Шрі Ланку, Найробі та інші екзотичні напрямки.

Так, зараз є акційні квитки в індійську столицю за 450 доларів в обидва боки. Але це не дуже і дешево. Ще кілька тижнів тому були квитки на Шрі Ланку за 325 євро.

Fly Dubai

Українські аеропорти: Київ-Жуляни, Одеса

Куди літає: Дубай

Ще один арабський бюджетний перевізник, який базується в аеропорту Дубай. Має широку мережу маршрутів, серед цікавих напрямків: Шрі Ланка, Непал, Мальдіви, Танзанія, Таїланд і багато інших. Наприклад, зараз є квитки на популярний курорт Гоа за 450 доларів в обидва боки.

 Як і коли шукати дешеві квитки?

Передусім варто підписатися на e-mail розсилки від авіакомпаній: про всі розпродажі зазвичай повідомляють заздалегідь.

По друге, планувати подорож потрібно теж заздалегідь: зазвичай найкращі ціни на квитки є за два-три місяці до мандрівки. Деколи бувають розпродажі і за півроку-рік до дати подорожі. Окрім того, завчасне планування дає можливість розбити витрати на кілька частин: спочатку купити квитки, згодом оплатити житло, далі відкласти на саму мандрівку.

По-третє, на пікові дати, як-от новорічно-різдвяні свята, довгі вихідні, ціни зазвичай високі. Але, якщо Новий рік майже весь світ святкує в один день, то решту свят можуть не збігатися. Наприклад, Великдень за східним та західним обрядом часто не збігається, тож спокійно можна планувати подорож із сусідніх країн.

І слідкуйте за текстами у «Львівській газеті», ми будемо й надалі відкривати секрети дешевих мандрівок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер