<

Посвідчення учасника АТО отримають невдовзі 120 волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 27.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З інформування про хід робіт на Сході, де волиняни будують інженерні оборонні споруди неподалік Маріуполя у секторі М, розпочав засідання ради оборони голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Тож на фоні інших областей, котрі також виконують надважливе завдання Президента України Петра Порошенка щодо зміцнення обороноздатності країни, Волинь – у лідерах. Адже рівень виконання робіт – 90%. При цьому краяни зводять 10 об’єктів, тоді як інші області – від чотирьох до шести, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Робота на Сході триває, – деталізував Володимир Петрович. – На місці працює мій перший заступник Сергій Кудрявцев. Щодня ввечері проводжу міні селекторну нараду, під час якої обговорюємо всі нюанси. Маємо хороші результати, попри те, що виконуємо більший об’єм робіт, ніж інші регіони. Але слід пам’ятати, що відповідно до доручення Глави держави залишаємося кураторами цих об’єктів.

Відтак, наголосив голова облдержадміністрації, працюватимуть волинські будівельники на совість: мовляв, солдати на Сході перебувають у спартанських умовах, тож слід максимально комфортно звести оборонні споруди, облаштувавши місця для сну, встановивши буржуйки.

Уже наступного тижня керівник найвищої виконавчої гілки влади в області знову відбуде на Схід, аби особисто контролювати хід виконання зведення фортифікаційних споруд. А позаяк об’єкти – військові, то Володимир Гунчик звернувся з проханням до т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Романа Кулика, аби той також поїхав до Маріуполя й оглянув інженерні оборонні об’єкти.

Окремо зупинився голова облдержадміністрації на питанні патріотичного виховання молоді. Мовляв, упродовж багатьох років держава працювала в цьому руслі з точністю до навпаки. Як наслідок – школярі й молоде покоління не мають елементарних навичок допризовної підготовки, а авторитет українського військового практично зведений до нуля. Тому вже формується обласна програма військово-патріотичного виховання, річний кошторис якої – від 800 тис. грн до одного мільйона. Основне завдання документа – включити в освітні програми на наступний рік комплекс заходів, спрямованих на військово-патріотичне виховання.

Техногенна безпека, криміногенна ситуація та нелегальний потік зброї – це те, на чому також акцентував у вступному слові Володимир Гунчик. Відтак відповідним службам слід активізувати роботу у згаданих напрямках.

Звісно, головне питання до розгляду на засіданні ради оборони (котре традиційно відбувалося у режимі відеоселектору й за участі голів райдержадміністрацій та представників військових комісаріатів у районних студіях) – хід виконання завдань 5-ї черги мобілізації. Нагадаємо триває хвиля із 5 квітня до 25 червня цього року.

Говорячи про забезпечення виконання державного завдання з мобілізації, покладене на область, Роман Кулик підкреслив: відповідно до чинного законодавства в цьому напрямку мають працювати представники виконавчої влади, місцевого самоврядування та військових комісаріатів. Між тим все ще мають місце випадки, коли сільські голови, нехтуючи нормою закону, відмовляються проводити оповіщення. У результаті кількох сільських голів із Рожищенського та Камінь-Каширського р-нів притягнули до відповідальності.

Якщо ж говорити в розрізі районів, то лідерські позиції тримають Маневицький та Горохівський краї. У Ратнівському р-ні показник мобілізації не нижчий, ніж загалом в області. Натомість на Іваничівщині та Старовижівщині ситуація зовсім не оптимістична, де 12 та 14% виконання відповідно. За тиждень у позитиві спрацювали у Володимир-Волинському р-ні, наростивши показник від 9 до 25%, у Луцькому краї – від 17 до 27%.

Що ж до призову на строкову службу, то як і під час оперативної наради т.в.о. військового комісара облвійськкомату повідомив: є всі підстави стверджувати, що завдання призову вдасться виконати на 100%.

Завершили засідання ради оборони на позитивній ноті, позаяк Роман Кулик повідомив: уже практично готово 120 посвідчень учасників АТО. Відтак максимум за 10 днів хлопці, котрі захищали Вітчизну на Сході, отримають відповідний документ. Варто також зауважити, що на особистий контроль узяв це питання голова облдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця