<

Порядок переміщення банківських металів через митний кордон України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 16.03.2015 / Новини / , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Згідно Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління НБУ від 27.05.2008 № 148, громадяни можуть переміщувати банківські метали лише за умови письмового декларування митному органу.

Фізична особа (резидент і нерезидент) має право ввозити в Україну та вивозити за її межі банківські метали вагою, що не перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет на умовах письмового декларування митному органу, – інформує волинська митниця ДФС.

Підставою для вивезення є наявність індивідуальної ліцензії, яку видає територіальне управління Національного банку за місцем проживання фізичної особи.

Банківськими металами  є золото, срібло, платина і метали платинової групи вищих проб відповідно до світових стандартів. Вони можуть бути у зливках і порошках, що мають сертифікат якості.

Довідково:

До банківських металів відносяться також монети з дорогоцінних металів з пробами для вітчизняних монет не нижче: для золота – 995, для срібла – 999, для платини і паладію – 999,5. Для іноземних монет з дорогоцінних металів проби повинні бути не нижче: для золота – 900, для срібла – 925, для платини та паладію – 999. Звертаємо увагу, що монети із зазначеними пробами відносяться до банківських металів незалежно від того чи є вони засобом платежу на території України чи ні.

Монети України із дорогоцінних металів з нижчими пробами переміщуються через митний кордон України відповідно до порядку, установленому для переміщення готівки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер