<

Польські фермери припинили збір ягід через нестачу працівників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Починаючи з понеділка, 18-го червня, польські садівники припинили збирати ягоди через низькі ціни на них. Садівники обурені, що витрати на вирощування фруктів є «вражаюче вищими» від прибутків, отриманих з продажу.

Зокрема, страйкарі повідомили, що у Польщі різко впали ціни на агрус, вишню, малину й смородину, – інформує Zaxid.net.

Вони, зокрема, обурені великою кількістю фруктів, які надходять до Польщі з країн, що не входять до ЄС, і вимагають від уряду та парламенту встановити мита на імпорт до Польщі цієї продукції. Також фруктові фермери вимагають від польської влади контролювати кількість сільськогосподарської продукції, що надходить в країну з-поза меж Євросоюзу.

Наприклад, фермери продають малину за ціною 2,2-2,4 злотих за кілограм. У той же час вартість вирощування кілограма малини сягає 4,5 злотих за кілограм. Працівники, які збирають малину отримують 1,2 злотих за кілограм. Відтак охочих працювати на плантаціях бракує.

Крім того, садівники вимагають від влади внести низку інших змін в законодавство для захисту своїх інтересів, пише Polska Times.

Наразі відомо, що страйк, який ініціювала місцева асоціація садівників, триватиме аж до моменту його офіційного призупинення. У страйку беруть участь понад 400 фермерів, які вирощують ягоди.




один коментар
  1. відразу бачимо, шо пшекі – брати українців… тільки родичи можуть так однаково стріляти собі в ногу ! Слава Україні ! Iще Польська не згинела… !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок