<

Польща постачатиме в Україну кисень для лікування хворих на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 23.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
118
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я України та міністерство інфраструктури домовилися про постачання у країну медичного кисню з Польщі.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, передає Княжий град, глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що обсяг поставок складатиме близько 240 тонн на тиждень.

Така необхідність з’явилася після того, як в Україні напередодні призупинили роботу через планові ремонти два основні виробники медичного кисню. Їхній простій складатиме орієнтовно 10-15 днів.

Крім того, за словами міністра охорони здоров’я, ще в одного виробника виникли технічні несправності. У МОЗ України констатують, що середні витрати рідкого кисню в українських лікарнях на добу в порівнянні з квітнем 2021-го року збільшилася вдвічі.

Сумарний необхідний розрахунковий кисневий потік на сьогодні складає 977 тисяч літрів на хвилину. Водночас у відомстві запевняють, що всі пацієнти, які хворі на COVID, нині отримують необхідну кисневу терапію.

Віктор Ляшко наголосив, що в МОЗ готувалися до планових регламентних робіт на підприємствах-виробниках кисню для лікарень, тому на цей період знайшли їм заміну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер