<

Поліція заперечила факт блокування голови сільради через перехід храму до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:33 | 16.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За словами поліції інформація про захоплення та блокування прихильниками УПЦ МП посадовців і приміщення Броницької сільської ради в Камінь-Каширському районі не відповідає дійсності.

Повідомлення від одного із депутатів Броницької сільської ради про те, що група осіб на чолі із священиком місцевої церкви прийшли в кабінет голови сільської ради та вимагають надати їм копії списків жителів села, котрі підтримали приєднання церковної громади до Православної церкви України надійшло на лінію служби «102» вечірньої пори 15 січня.

На місце події виїхали керівник Камінь-Каширського відділу поліції, слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції, повідомили у прес-службі нацполіції у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що в приміщенні сільської ради відбулася розмова священика та групи прихожан місцевого храму із головою та секретарем сільради. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

Жодних протиправних дій як щодо представників органу місцевого самоврядування, так і членів церковної громади не вчинялося. Скарг і заяв з обох сторін до поліції не надходило.

Нагадаємо ввечері 15 січня у мережі поширилась інформація, що у Камінь-Каширському районі виник конфлікт через перехід громади до ПЦУ: у приміщенні сільської ради заблокували голову та секретаря громади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця