<

У Камінь-Каширському районі конфлікт через перехід громади до ПЦУ: у приміщенні заблокували голову та секретаря громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:19 | 15.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В селі Бронниця Камінь-Каширського району 15 січня невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря. Вимагають списки людей, які проголосували щоб церква перейшла до ПЦУ та скасування рішення про приєднання.

Про це повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини місцева жителька пані Галина.

Вимагають списки людей, які проголосували за те, аби їх церква перейшла в Православну церкву України.

Зі слів жінки, в селі зібрали підписи про перехід із Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Так як 82% прихожан виступили за перехід в ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід та приєднання церкви. Проте це не сподобалось місцевому священнослужителю.

«О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення », – каже жінка.

Як повідомив в коментарі ІА Волинські Новини сільський голова Брониці Петро Кошелюк, декількадесят чоловіків на чолі зі священником Сергієм Голодюком заблокували його та секретаря в приміщенні сільради, звинувачуючи в тому, що він сприяє переходу громади в Православну церкву України.

«Вони кажуть, що я підпис поставив за перехід в українську церкву, то значить я сприяю. Але я підписався «за» як громадянин, житель села, а не як голова! Вимагали в мене списки тих, хто проголосував «за», але вони в людей на руках. Домовились, що завтра їх їм покажемо», – каже Петро Кошелюк.

З його слів, поліція прибула до сільради близько 19:00, після чого його та секретаря ради відпустили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок