<

Поліція не має права перевіряти авто “на бляхах”, – адвокат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:14 | 22.02.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поліцейські не мають права перевіряти автомобілі на іноземній реєстрації, адже така перевірка належить до повноважень митниці. 

Про це волинський адвокат Андрій Лукашук розповів “Волинь24”.

Він зауважив, що законодавством визначено, що «тимчасове ввезення транспортних засобів дозволяється громадянам-нерезидентам для власних потреб терміном до одного року», що і відбувається нині.

Іноземець завозить авто та через рік зобов’язаний його вивезти.

Українці транспортним засобом користуються упродовж року.

За перевищення встановленого терміну перебування транспортного засобу на іноземній реєстрації на території України є лише штраф від 10 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або ж від 170 гривень до 8500 гривень, зазначив адвокат.

“Однак працівники поліції не мають права перевіряти авто, оскільки це – повноваження митниці. Наприклад, якщо такий автомобіль затримали через аварію або інше правопорушення, тоді правоохоронці можуть зробити запит до митниці, і з’ясувати, коли цей автомобіль заїхав на територію України”, – відзначив Лукашук.

Якщо ж є порушення, митниця може притягнути до адміністративної відповідальності, тобто накласти штраф і зобов’язати вивезти цей автомобіль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер