<

Податкову міліцію випадково скасували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 11.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Через технічну помилку з 1 січня 2017 року податкова міліція виявилася поза законом.

У Податковому кодексі, що набув чинності 1 січня 2017 року, місця для податкової міліції не знайшлося, заявила нардеп Тетяна Острикова у Facebook, – повідомляє Корреспондент.

“Вітаю з тим, що податкова міліція з 1 січня 2017 року перебуває поза законом”, – написала Острикова.

Нардеп пояснила, що розділ ХVІІІ-2 “Податкова міліція” був виключений з Податкового кодексу, і норма діє з 1 січня.

“Планувалося, що норма про ліквідацію податкової міліції набуде чинності разом з новим законом про створення фінансової поліції, можливість прийняття якого нинішнім складом Ради близька до нуля. Тобто, ніколи. Так і голосувалося на цю умову. Однак в законопроекті змінили номер пункту про податкову поліцію, а в перехідних положеннях, які стосуються набуття чинності відповідних норм, номер змінити забули. І виходить, що пункт 134 про виключення з Податкового кодексу розділу ХVІІІ – 2 “Податкова міліція” набув чинності”, – написала Острикова.

Нардеп стверджує, що, таким чином, після 1 січня для діяльності податкової міліції немає правових підстав. Однак і сам орган в установленому порядку відповідно до закону не ліквідовано, його наступник не визначений, кримінальні справи та документи нікому не передані.

“Де-юре, правовий статус податкової міліції зараз – “поза законом”. Де-факто, вона не ліквідована, співробітники не звільнені, провадження не передані, діяльність триває”, – пояснила нардеп.

Острикова запропонувала кілька виходів із ситуації. Зокрема, отримати роз’яснення про те, що це технічна помилка і пункт 134 закону повинен набути чинності з відповідним законом про створення фінансової поліції; або внести зміни до Податкового кодексу, пройшовши через процедуру розгляду законопроекту, передбачену Законом України “Про Регламент”. Третій варіант: схвалити закон про фінансову поліцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця