<

Підпалив траву – заплати 150 тисяч: Зеленський схвалив посилення покарання для винуватців пожеж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 15.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Президент Володимир Зеленський підписав закони, які передбачають посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки.

Відповідні закони президент підписав в середу, 14-го квітня. Про це повідомила пресслужба Офісу президента на офіційному сайті.

Один із документів – закон «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки» №1366-IХ.

Він вносить зміни до ст. 270 КК, згідно з якими:

  • вводиться кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки;
  • за порушення, що призвели до аварії та шкоди здоров’ю людей або майну, передбачається кримінальна відповідальність – від штрафу (1000–4020 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) аж до позбавлення волі на строк до трьох років;
  • за свідомо неправдивий виклик пожежників, швидкої або інших аварійно-рятувальних формувань збільшили штраф – від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-3400 грн), тоді як раніше він становив 3-7 мінімумів (51-119 грн).

Президент також підписав закон «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок із питань пожежної та техногенної безпеки» №1367-IX. Що він змінює:

  • вводиться адміністративна відповідальність за створення перешкод для діяльності посадових осіб ДСНС, зокрема й пов’язаної з проведенням перевірок у сфері пожежної та техногенної безпеки.
  • за таке порушення передбачено штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн);
  • протоколи про порушення за цією статтею зможуть складати поліцейські і посадові особи ДСНС.
  • надано можливість поліцейським проводити адміністративне затримання для встановлення особи правопорушника в разі перешкоджання діяльності рятувальників.

Зазначені закони набувають чинності на наступний день після опублікування.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця