<

Підозрюють, що Саакашвілі виказав секрети АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 10.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

“Мило” губернатора тягне на кілька статей Кримінального кодексу, заявив спікер АТО Лисенко.

Міністерство внутрішніх справ України розпочало розслідування стосовно губернатора Одеської області Михайла Саакашівлі за публікацію секретної інформації в мережі про підрозділи АТО. Про це спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив в інтерв’ю Новой газете, говорячи про порушення військової цензури,- пише Корреспондент.
Зазначимо, що Саакашвілі в січні провідав бійців батальйону “Шторм” в зоні АТО. Пізніше він виклав в інтернет відео з позиціями українських блокпостів і навіть карту.
“Останнє, явне: відео з передової, яке злив в інтернет Саакашвілі. Повна здача українських позицій! Те, що строго забороняли журналістам, зробив не останній державний чиновник”, – сказав Лисенко.
“Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, Міністерство внутрішніх справ вже почало розслідування. Саакашвілі може сказати, що знімала інша людина. Він-то сам весь час в кадрі. І постраждає відеооператор чи той, хто виставив”, – сказав Лисенко.
За словами Лисенка, через Саакашвілі військових, яких він зняв на відео, потрібно передислокувати. Більше того, родичам бійців вже почали надходити погрози від сепаратистів.
“На кілька статей Кримінального кодексу тягне таке кіно. Втім, військова прокуратура порушує справи і розслідує, не заявляючи публічно. А остаточне рішення виносить суд”, – додав він.
Лисенко пояснив, що військова цензура є, як і головний військовий цензор.
“У кожному з’єднанні служить начальник управління чи відділу, який відповідає за збереження військової і державної таємниці. Стежить за тим, щоб в теле- і фотокамери не потрапляли документи з грифом “Секретно”: штабні карти, бойові розпорядження, накази, кодові таблиці для зв’язку, списки особового складу військових частин. Тому що навіть з фінансової відомості можна визначити чисельність військовослужбовців”, – пояснив Лисенко.
“Також заборонено показувати апаратуру закритого зв’язку, комп’ютери самі в собі, тобто не підключені до мережі машини для обробки секретних даних. Під табу – ходи сполучення між взводними опорними пунктами. Не можна світити позиції, звідки ведеться спостереження за ворогом, передислокацію колон”, – розповів Лисенко.
“Завжди просимо операторів не робити відео з прив’язкою до місцевості: інакше до метра обчислюється розташування об’єкта. У бліндажі, у наметі, в окопі – знімайте, будь ласка. Не завжди можна показувати обличчя військових. Взагалі, цензура в наших умовах – перш за все турбота про безпеку”, – розповів він.
Він зазначив, що “найбільш вдячні читачі і глядачі українських ЗМІ – аналітики з ГРУ Генштабу Збройних сил і ФСБ Росії”.
“Вони цим майстерно навчилися користуватися для вкидання дезінформації і створення масових психозів. Ми це і у 2014-му, і в минулому році спостерігали”, – додав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця