<

Під конвоєм – в камеру: українська туристка розповіла, як її не пустили до Ізраїлю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:00 | 18.08.2018 / Новини /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

В аеропорту Ізраїлю українських жінок-туристів затримують, відбирають речі та під конвоєм везуть в камеру. Після ретельної перевірки, не пустивши в країну, їх відправляють додому без офіційних аргументів та пояснень. Деяким на виліт до України доводиться чекати кілька днів.

Про прикрий інцидент написала користувач Вікі Скай на своїй сторінці в фейбук.

Поїздка до Ізраїлю обернулася підозрами, обшуками, затриманням та поверненням додому. Вона зазначає, що в камера, куди її посадили для тимчасового утримання, була наповнена українками. Вони також отримали відмову потрапити до країни і сиділи там не перший день. Це були люди, які приїхали на відпочинок, з усіма офіційними документами, дружини, відвідати своїх чоловіків, дочки з матерями, які приїхали до своїх батьків.

“Перше коло пекла почалося ще в Борисполі. Коли ізраїльська авіакомпанія EL AL, через яку летіла, влаштувала мені допит до мозку кісток, ще перед стійкою реєстрації. Нагадувало співбесіду в посольстві США. Почали обдзвонювати всіх. Зібрали консиліум, пів години вирішували пускати мене чи ні. Пустивши, у мене відібрали абсолютно всі речі, залишивши паспорт, телефон і гаманець в одноразовому пакетику. Перед посадкою з мене знімали ліфчик, джинси, взуття, копирсалися в волоссі, проводили на мене різними пристроями, запитали як давно не йдуть годинник і чому, попросили сфотографувати підлогу на телефоні, включити музику”, – розповідає дівчина.

По прильоту в аеропорт Бен-Гуріона відправили на додатковий допит, якого чекали чотири години, без їжі, води, сну. На допиті читали всі листування, дивилися особисті фото, пробивали номера, шукали їх в базі, намагалися чинити тиск, натякаючи, що дівчина працює в ескорті. Ні запрошення, ні дзвінки запрошуючої сторони ролі не зіграли і відмовили у відвідуванні країни.

“Але те, що почалося потім, я запам’ятаю на все життя. Забравши паспорти, нас відвели в окрему кімнату з іншими неприйнятними людьми, з якої не можна було виходити. Було дико холодно, голодно і страшно. Нас протримали там ще години 4. Пізніше дали води і сендвічі. Після чого, поліцейський назвав наші імена і вказав йти за ним. Нас, як злочинців, посадили в поліцейську машину, огороджену гратами і почали кудись везти, відповідаючи грубо і невиразно. Було дуже страшно.

Доля паспортів і всіх речей була як і раніше невідома. Нас завели в камеру типу СІЗО. З гратами, двоярусними ліжками, наповнену українками. Які також отримали відмову і сиділи там НЕ 1й день. Багато з них сидять досі. Всіх роздирав страх і подив. Всіх повинні були відправити додому, але не відомо коли. Стіни і ліжка були списані «добрими побажаннями» на адресу ізраїльського народу. 70% підписів було з України.

Нас годували сендвічами, раз навіть макаронами з непоганим м’ясом і овочами, давали чай навіть з цукром і воду, зубні щітки, гелі для душу, предмети жіночої гігієни, курити виводили раз в 3 години.
Нам з однією дівчиною дуже пощастило і нам знайшли рейс в цей же день, ввечері.”, –
пише дівчина.

Потім під конвоєм, без паспортів, телефонів, зв’язку та речей двох дівчат доставили в аеропорт. Запрошуюча сторона нічого зробити не змогла. У Києві ледве знайшли паспорти, а багаж був втрачений.

Дівчина розповідає, що співробітники аеропорту заспокоювали і казали, що таке відбувається щодня.

“Ми для них – худоба. Навіщо ви взагалі туди полетіли?”, – зазначили в аеропорту.

Дівчина в кінці додає: “Як можна садити в камеру людей, які навіть в’їхати не встигли, не те щоб щось зробити? І поводитися як із худобою. І чому не робити відбір до прильоту до Ізраїлю, а не після нього? Підозри не дають права звертатися як з доведено-винними”.

У коментарях до допису користувачі пишуть різні думки. Одні стверджують, що зовнішність у дівчини викликає підозри, інші ж говорять, що їздили не раз до Ізраїлю і проблем не було. Деякі жінки та чоловіки пишуть, що з ними була така ж ситуація, просто  українців там ненавидять, а жінки для них – “другий сорт”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця