<

Під час конфлікту в одеський виправній колонії постраждали четверо працівників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 27.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Під час заворушень у Південній виправній колонії загального режиму №51, що функціонує в Одесі на Люстдорфській дорозі, ушкодження отримали четверо працівників колонії. За фактом подій поліцією розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

“За попередньою інформацією, під час подій ушкодження отримали четверо працівників колонії, їм було надано медичну допомогу. Загиблих немає. До Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Для стабілізації ситуації, яка склалася 27 травня на території установи виконання покарань в Одесі, створено штаб у складі представників різних силових структур. На даний час ситуація повністю контрольована правоохоронцями. Привідники заворушення ізольовані, з ув’язненими ведуться перемовини.

Після локалізації пожежі, яка виникла в результаті займання автомобіля, розпочне роботу слідчо-оперативна група поліції.

Представник уповноваженого ВР з прав людини терміново виїхав, щоб з’ясувати інформацію щодо бунту ув’язнених у Південній виправній колонії № 51 в Одесі.

Як повідомила у фейсбук уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова,  попередньо причиною бунту встановлено обшуки, які проводили у засуджених.

“Заручниками бунтарів стали три медпрацівники та три охоронці, які перебували в локальних зонах колонії. Їх уже звільнено”, – повідомила омбудсмен.

Як повідомлялося, екс-керівник Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький поінформував, що 27 травня в Одесі на Люстдорфській дорозі у Південній виправній колонії загального режиму №51 сталися заворушення – арештанти протестують нібито через невдоволення умовами утримання та харчування.

За його словами, конфлікт в’язнів та персоналу колонії триває вже кілька днів, а 27 травня стався підпал одного з об’єктів пенітенціарного закладу.

Державна установа “Південна виправна колонія (No 51)” – виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер