<

Парубій підписав закон про закріплення в Конституції курсу на ЄС і НАТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:52 | 8.02.2019 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ коментарі 62

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”, ініційований Президентом. Закон підписав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

За відповідне рішення проголосували 334 народні депутати за мінімально необхідних 300, – повідомляє Укрінформ.

Перед голосуванням у Верховній Раді виступив Президент Петро Порошенко.

Цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Тепер у Преамбулі Конституції буде закріплено формулювання щодо європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.

Законом також до статті 102 Конституції додається формулювання: “Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Водночас, Верховна Рада визначатиме засади реалізації, а уряд забезпечуватиме реалізацію стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Підписання закону відбулося під час закриття вечірнього засідання парламенту в четвер.

«Я невідкладно підписую закон України № 9037 «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО)» і передаю його на підпис Президентові», – сказав Парубій, підписуючи закон.




коментарів: 62
  1. шось я пропустив, закон про покращення покращання вже був чи ще тільки буде ? Чи це випливае з вступи в нату ?

    • За дивним збігом обставин, країни, що вступили до нато, живуть набагато краще за ті країни, що не вступили в нього. І в мирі живуть.

      • сша не в нато чи не воюють по всьому світу ? User, може це не ти написав, а твій блізняшка ?

          • тобто за свої слова відповідати не бажаєш, злився ? молодець !

          • Чому не відповідаю, ще раз кажу для особливо обдарованих: нато насильно нікого не заставляє і не заставляло воювати. І всі розумні країни це знають. Тільки ті, яким не хватає розуму навести лад в економіці, чомусь думають (бо немає чим) що нато агресор

  2. Так, дурнику, я буду вчити тебе основам громадянського суспільства – бо твій заскорузлий тоталітарно-хуторянський устрій черепної коробочки повсякчас робить з моєї, недавно ще квітучої, країни руїну.

  3. Це ти кому відписав, мені чи гостю? Якщо мені, то зроби, щоб твоя, недавно ще квітуча країна не нападала на мою квітучу країну, і поверне окуповані території

    • Тобі, дурнику, відписав. І доводжу до відома, що моя Україна не нападає на твою квітучу країну – тож повертай окуповані території!

        • Хоч по географії задовільно))) Від тебе – за поребриком, в напрямку на захід – південний захід.

  4. Підсумки: НАТО – агресивний блок, знищивший Югославію, Лівію, воюющий в Афгані, Африке і т.д. Блок розвалюється потихеньку (згадуємо Турцію), але вимагає багато коштів від стран- участників (згадуємо вояж Трампа десь місяц тому, коли він вимагав підвищити внески до 2% ВВП). Висновок : тільки ната врятує Україну і покращає її покращення до європейського рівня !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця