<

Папа Римський визнав росію загарбником України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:14 | 29.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
137
/ 1 коментар

Папа Римський Фрациск в інтерв’ю журналістам назвав українців народом-мучеником через російську агресію.

Про це сказав Папа Римський Франциск в інтерв’ю журналу Америка, повідомляє Vatican News, – передає Кореспондент

“Коли я говорю про Україну, то говорю про народ-страдник, мученицький народ. Якщо є мученицький народ, то є той, хто його мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що маю багато інформації про жорстокість військ, що вторгаються.

Загалом найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з росії, але не належать до російської традиції, наприклад чеченці, буряти і т. д. Безумовно, той, хто нападає, – це російська держава. Іноді я намагаюся не конкретизувати, аби не образити, а швидше засудити в цілому, хоча гарно відомо, кого я засуджую. Необов’язково вказувати ні ім’я, ні прізвище”, – сказав Франциск. 

Папа зазначив, що вже на другий день війни пішов у російське посольство (при Святому Престолі). І це незвичайний жест, бо папа сам ніколи не відвідує посольство. 

“І там я сказав послу повідомити путіну, що я готовий поїхати, за умови, що він надасть мені віконце для переговорів. Міністр закордонних справ лавров надіслав мені формальну відповідь, ввічливий лист, з якого я зрозумів, що поки що у цьому немає необхідності”, – додав папа. 

Франциск зазначив, що ніколи не давав підстав думати, “що я прикриваю агресію”. 

“Чому я не називаю путіна? Тому що це непотрібно; це вже відомо. Але іноді люди чіпляються за деталь. Всі знають мою позицію, з путіним чи без путіна, не називаючи його імені”, – резюмував глава Католицької церкви. 




один коментар
  1. Що вже ми мученицький нарід то таки що правда то правда.. Тут з Францизском не можна не погодитись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер