<

Оснащене медичним обладнанням: з Польщі передали евакуаційне авто для 14 бригади

13:07 | 29.03.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
334
/ Коментарі відсутні

Для бійців волинської 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого з Польщі передали перероблене із буса евакуаційне авто

Про церозповів Суспільному керівник самооборони Рожища Олександр Дулюк.

Авто переобладнали родини заробітчан, які нині живуть у Польщі.

Один із тих, хто лагодив евакуаційну машину – Андрій Максімов. Це вже друге таке авто, яке чоловік з друзями модернізував і відправив на фронт для медиків ЗСУ. Першу, передану торік у грудні, каже, знищила ворожа артилерія.

Volkswagen переробляли кілька тижнів.

“В нас в Україні війна і ми мусимо допомагати, мусимо працювати на війну і допомагати всім, чим можемо. Об’єднуються всі. Слава Україні! Ми обов’язково переможемо”, – говорить майстер.

Волонтери з Рожища доправили машину до України. Вадим Зінгель говорить: авто обладнане додатковим освітленням, світловими маячками, а також камерами переднього і заднього вигляду.

Можна їздити і вночі без світла, тому що вони там часто їздять без світла, світломаскування. Є лебідка, бо буває, що злітає в кювет при обстрілах. Машина міцна, ці авто були в Німеччині як штатні машини армії”, – додає волонтер.

Як розповіла волонтерка Віра Шварцкоп, евакуаційне авто також має перетворювач напруги на 220 вольтів, дефібрилятор та прилад для штучної вентиляції легень. Купити частину обладнання в евакуаційну машину допомогли поляки.

Цього разу польські лікарі заповнили її медичними необхідними для порятунку життів речами: бандажами, пластирами при кровотечах, засобами при опіках.

Нині, говорить волонтер, готують до відправки ще одне авто, аби передати дві машини на передову бійцям 14 бригади. Повезуть і медикаменти, і листи з побажанням перемоги від польських та українських дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок