<

Опублікували знімки російських військ біля кордонів України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 2.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
957
/ коментарів 16

1-го листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Знімки було зроблено компанією Maxar Technologies, зазначає газета, передає УНН.

На них, за даними видання, видно скупчення військової техніки, зокрема, танків, поблизу міста Єльня Смоленської області (межує з Білорусією, від України відокремлюється лише Брянською областю).

Як пише Politico, техніка 4-ї танкової дивізії Росії була переміщена в райони навколо Брянська і Курська, недалеко від північного кордону України. Підрозділи оснащені бойовими танками Т-80У та самохідними артилерійськими установками.

“У цьому районі також була помічена частина 1-ї гвардійської танкової армії”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають, ці підрозділи “призначені для проведення операцій на всіх рівнях – від боротьби із повстанцями до механізованих бойових дій”.

Розгортання “знаменує собою явне відхилення від стандартної схеми навчання 1-ї гвардійської танкової армії”, яка зазвичай проводиться під Москвою, заявляють у британському виданні.

Наприкінці минулого тижня про стягування російських військових до кордону з Україною повідомила The Washington Post.

Американські та європейські чиновники заявили виданню, що бачать “незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії” та почали фіксувати це після завершення російсько-білоруських навчань Захід-2021, що відбулися з 10-го по 15-те вересня.

У матеріалі наголошується, що пересування військ відбувається на тлі того, що Росія зайняла більш жорстку позицію щодо України, а конфлікт у Донбасі “увійшов у нову стадію”.

Читайте також: Росія стягує війська до кордону з Україною і це не навчання.




коментарів: 16
  1. Цікава, пізнавальна інформація. Не завадило б проглянути знімки компанії Maxar Technologies, які показують концентрацію і розташування техніки військ НАТО на кордоні України, Білорусі, Росії. Чи простим смертним українцям це знати не потрібно?

  2. Не завадило б знати, що НАТО збільшила концентрацію військ на своїх західних кордонах після того, як Росія почала чудити: загарбувати чужі території, лізти в сусідні держави, трубити по своєму тв щось про “ядєрний пєпєл”, тощо.

  3. Ну то і показали б розташування військ НАТО на західних кордонах. Ми ж маємо побачити, що НАТО-це справжня міць і бути впевненими, що цей братній, дружній Блок підтримає нас у випадку російської агресії.

  4. а як же, звичайно, нато захистить ту територію, яку встигне окупувати вперед рашки… Ну й приеднае її до еуропейських пшекії , угорщини та інших. Збудеться мрія трьохчлена ввійти в еуропу, хе-хе… але це все бред, не буде рашка окуповувати, хоча б до того часу, поки не виморозить, ой, я хотів сказати, поки не полікуе холодом, не варто сподіватися…

  5. А взагалі вже хочеться нецензурно висловитись: скільки нам будуть пудрити мозги отим вторгненням? Починаючи з Дрочинова, то Яйценюх лякав, то Цукерман, тепер Зюля з Данілой…Голова вже болить.

    • Вторгнення вже давно відбулось, Крим та Донбас тому яскравий приклад. Питання в тому коли буде ескалація.

  6. Ескалація розпочнеться тоді, коли в деяких політиканів розпочнеться загострення невиліковних психічних хвороб, а лікарі-психіатри запізняться вчасно дати заспокійливе, бо на вулицях постійні затори.

  7. Хлопчики, запустіть однесеньку “Точку У” і ряди кацапських військ втратять ідеально вишукану форму

  8. Вже 20 квітня 2000р. “хлопчики” з Гончаровського полігону Чернігівської області запустили ракету “земля-земля” комплексу “Точка У”. Зійшовши з запланованого курсу і пролетівши 90 км. успішно влучила в житловий 9-ти поверховий будинок в Броварах. Тоді загинуло 3 чол., 5 було поранено. Це при тому,що в ракеті не було бойового заряду. Так що при запуску можна не стільки росіян переполохати, скільки поляків, чи румунів, чи естонців, чи угорців, бо або “хлопці” траєкторію “закладуть” в протилежному напрямку, або не ту кнопку натисне або ракета сама вибере свій маршрут, бо вона незалежна і самостійна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця