<

Зюков пропонує перевести шахту №9 “Нововолинська” у третю групу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 25.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Сьогодні на дні депутата у міськраді у Віктора Сапожнікова запитали чи є якісь новини по “Волинбвугіллю” і чим завершились ряд переговорів.

На що він відповів, що ситуація не радує, прогнози щодо держпідтримки шахт стають дедалі більш сумнівними. “Зміни до бюджету перенесли на 3 березня, чи будуть там передбачені кошти на вугільну галузь мені ніхто сказати не може. Міністр заявляв, що 250 млн. гривень буде надано для добудови шахти 10, і 105 млн. гривень держпідтримки. Офіційні профспілки вирушають 2 березня у Київ на мітинг, щоб ще раз нагадати про шахтарські питання”, – повідомляє очільник міста.

 За 2014 рік на виплату заробітної плати пішло 287 млн. гривень, не враховуючи інші витрати, а шахти від реалізації отримали приблизно 100 млн. гривень, такі цифри доказують, що економіка держави не зможе витримати такі збитки.

Заступник міністра палива та енергетики Юрій Зюков звернувся до губернатора Волині Володимира Гунчика із пропозицією погодити переведення шахти № 9 “Нововолинська” у третю категорію. Із відповідною пропозицією було звернення і до міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова, на що він відповів: “Ні в якому разі цього не можна робити, хоча б до 3 березня”. Основний аргумент замміністра це те, що якщо не третя група, то шахта піде у вільне плавання та невдовзі загине. Це можна розцінювати як прямий натяк на те, що держпідтримки на цю шахту швидше за все не буде.

По стану вугледобувної промисловості України на сьогодні є профіцит вугілля, тому що держава купує вугілля за кордоном. Зокрема, декілька тижнів назад привезли 960 вагонів із Польщі.

Вчора надійшло ще 9% (2,5 млн. гривень) по заборгованості заробітної плати, всього проплачено лише 41%.

Є перспектива залучень інвестицій для будування у Нововолинську заводу по переробці нашого вугілля у світлі нафтопродукти, по попередніх розрахунках із 1 тонни можна отримати 400 літрів світлих нафтопродуктів. Така практика поширена у багатьох країнах світу, але для втілення ідеї в життя потрібно приблизно 3-3,5 роки.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця