<

Звідки у підвалі вода? Жителі будинку 24 на 15-му мікрорайоні в Нововолинську досі потерпають від підтоплення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:11 | 5.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Мешканці 24-го будинку на 15-му мікрорайоні міста Нововолинська уже вкотре стукають в двері усіх інстанцій через підтоплення підвалу багатоповерхівки. У ЖКО, теплокомуненерго та водоканалі міста не можуть знайти причини, звідки в підвальному приміщенні береться вода.

Така ситуація доводить людей до відчаю. Вода у підвалі прибуває не відомо звідки, а потім спадає. У будинку сиро, тут розвелися щурі. Жителі багатоповерхівки з гіркого досвіду тепер знають, що “потоп” треба фотографувати, бо без доказів у відповідних установах скажуть, що все під контролем, а мешканці, буцімто, самі роблять із мухи слона.

Підвальне приміщення підтоплює вже понад 10 років. Топить не лише підвал. Як розповіла власниця квартири на другому поверсі Наталія Євтух, 4-го листопада у неї вдома “все плавало”. На разі тут проживає її сестра, але й вона боїться жити по-сусідськи зі щурами. Квартира пустує.

“У сусіда всі діри замуровані і зловили 5 щурів, а в мене вони взагалі піхотою ходять. В 2013-му році у теплокомуненерго зареєстрували заяву, їхні працівники мали нам зробити змійовик. Діру вибили і на тому робота завершилась. Страшно в туалет зайти, бо хто знає, де той щур лазить. А вчора нас затопило. Діти заходили на квартиру, як поверталися зі школи – все було в порядку. Буквально за 2 години після того сусіди підняли тривогу. Ми не знали звідки тече, в хаті воду перекрили. Сусід Женя зірвав сейф, а там – перегризений щуром шланг”, – розповідає Наталія.

Євген Кочергін, який також живе на другому поверсі з дружиною і трьома дітьми, із пошкодженим шлангом поїхав прямо до Віктора Сапожнікова. У виконкомі провели нараду і врешті почали шукати шляхи вирішення проблеми.

Конфлікт набирає обертів ще й через те, що від затоплення квартири Наталії Євтух постраждало приміщення магазину “Секонд Хенд”, що знаходиться знизу. Там, кажуть працівники, вода прямо лилася по стінах і на товар. Звісно, підприємці мають претензїї до власниці квартири і вже поставили її до відома, що потрібно повернути гроші на відновлення ремонту. А ще написали заяву і готуються відвойовувати кошти, а це 10 тисяч гривень, в суді.

Це викликало бунт у жителів будинку та переросло у взаємні образи обох сторін конфлікту. Тепер мешканці кажуть, що взагалі не давали дозволу на те, щоб у їхньому будинку був магазин і звертатимуться з тим у вищі органи.

Мешканка 24-го будинку Тетяна готова дати з своєї пенсії тисячу гривень на цемент, щоб працівники ЖКО залатали стіни в під’їзді, які руйнуються від грибка.

“Скільки років ми дзвонимо, просимо, вони не можуть вирішити, чия це вода – теплокомуненерго чи водоканалу? Два роки просили, щоб щось зробили, а толку?” – бідкається жінка.

“В понеділок я тут був. Підвал затопило так, що не можна було пройти. Жителі кажуть, що це наша вода. Ми зробили перевірку в лабораторії – ні, не наша. Сьогодні пройшли в підвальне приміщення і виявили невеличкий порив – малесенький струмочок. Після аналізу виявили, що той потічок – це вода теплокомуненерго. Є насос, ми її відкачаємо і ліквідуємо цей порив. Він дуже складний, бо знаходиться під аркою. Ми свою роботу виконаємо”, – сказав начальник дільниці теплокомуненерго, водночас настоюючи на тому, що цей порив не міг спричинити “потоп” у підвалі, а, значить, треба шукати іншу причину.

Він також розповів, що директор “Нововолинськтеплокомуненерго” Анатолій Гаврилюк хоче розібратися, хто з його працівників був тут у 2013-му році, коли мешканці писали заяву.

IMG_20151104_172137_tn
IMG_20151104_172228_tn
IMG_20151104_180120 (1)_tn
IMG_20150920_090010_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер