<

Без наявності договорів припинять газопостачання в оселі – на прес-конференції в Нововолинську розповіли про зміни в законодавстві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 8.05.2019 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
120
/ коментарі 23

З 1-го травня «Волиньгаз» має право обслуговувати мешканців багатоквартирного чи приватного будинку на підставі договорів на технічне обслуговування внутрішніх газопроводів та газоспоживаючого обладнання. Споживачам необхідно поспішити з укладеннями угод, які будуть на платній основі.

Про це розповіли 8-го травня на прес-конференції у Нововолинській дільниці ПАТ «Волиньгаз». Тема – зміни у законодавсті щодо постачання споживачам природного газу. Окрім того піднімали питання щодо наявності обов’язкових актів оглядів димо-вентиляційних каналів у помешканнях, з огляду на трагічні події, пов’язані з отруєнням чадним газом.

Начальник Володимир-Волинського відділення Олег Бомазюк зазначив, що до внесення змін в Закону України “Про житлово-комунальні послуги” в обов’язковому порядку проводилося планове технічне обслуговування внутрішніх газопроводів та газоспоживаючого обладнання – перевірка труб, стиків, димо-вентиляційних каналів тощо. Та тепер будуть проводити комплекс заходів із підтримки і безпеки газового обладнання відповідно до укладеного договору.

З 1-го травня зміни вступили в силу. Співвласники багатоквартирного будинку, приватних осель та юридичні особи зобов’язані укласти договір. Обслуговування стосується всього газового обладнання в помешканні та в межах приміщення. У багатоквартирних будинків точка балансового розмежування починається із засувки на вводі газової труби в будинок.

Газові мережі житлового приміщення чи офісу належать власникам. Оператор зможе здійснювати розподіл природного газу лише за нявності договору. Виключеннями стають аварійні випадки. Договір може бути як індивідуальним, так і колективним. Голови ОСББ, співвласники багатоквартирного чи власники приватного будинку, зобов’язані звернутися в місцевий абонентський відділ «Волиньгазу».

Розподіл природного газу буде припинено, якщо з 1-го травня не буде забезпечено технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання. Максимально до наступного опалювального сезону всі споживачі зобов’язані мати договори.

Начальник Володимир-Волинського відділення також зазначив, що «Волиньгаз» має укласти з усіма об’єктами споживачів акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін. Із 1492 будинків, які обслуговує Володимир-Волинське відділення (сюди належать і Нововолинськ, і Іваничівський район – ред), укладено лише 62 акти, із 36 167 багатоквартиних будинків – 8 812. А договори на технічне обслуговування на рівні нуля.

Договір буде на платній основі, бо у тарифі не закладені дані послуги. Точну вартість розраховують згідно кошториса для конкретного помешкання, в залежності від протяжності труб та інших чинників.

Керівник Нововолинської дільниці ПАТ «Волиньгаз» Олег Галій розповів, що відповідний договір вже уклали із власниками багатоквартирного будинку на мікрорайоні Шахтарському, 23. На прикладі назвав якою буде оплата.

Кошторисна вартість склала 24 тисячі на рік. Розподіляють оплату між 71-ю квартирою. З однієї квартири технічне обслуговування внутрішніх газопроводів та газоспоживаючого обладнання становить 350 гривень за рік.

Якщо власник квартири не користується газовими приладами, оплачувати послуги зобов’язаний, адже вони стосуються обслуговування газових мереж усього будинку.

Галій також повідомив, що необхідно обов’язково надавати акти перевірки димо-вентиляційних каналів. Це питання гостро стоїть на сьогодні не лише в Нововолинську, де стався смертельний випадок від отруєння чадним газом, а й в Володимирі-Волинському, де також були випадки отруєння чадним газом.

При відсутності таких актів будемо відключати від газопостачання дуже інтенсивно. Будинки, в квартирах яких є котли чи колонки, перевірки мають проводити не рідше, ніж раз у півроку, а де лише газові плити – раз на рік“, – наголосив керівник Нововолинської дільниці.




коментарів: 23
  1. Чим далі в ліс ,тим більше дров. Знову придумали як здерти додаткові кошти. Тисяча доларів з будинку в рік. “Крутяк”…

    • Придурок, дякуй Кучмі-це при ньому облгази стали приватним бізнесом. Ера бідності закінчилась 21 квітня-радій і біжить, плати. А не подобається-біжи до Зе.

  2. Так хочется побажати:
    Щоб вони всi повиздохали.Душать- душать тими тарифами ….

  3. Як підпишем ще заставлять платити за втрати на трубах будинку до лічильників.100%.

  4. Тепер має бути навала клієнтів у відділення Волиньгаз? В багатьох організаціях оплата послуги автоматично є підтвердженням укладання договору.

  5. Цікаво, це кругом такий ” безпредєл” ,чи то тільки в наному місті такі розумні?!

  6. Користуватися газом та не вчадіти в газифікованому будинку стане недешевим задоволенням, а не за горами нове чергове підвищення ціни..

  7. Вже не один раз я мала проблеми з Нововолинським міськгазом і облгпзом. Деякі питання не вирішені ще й досі. Жадібність і нахабство цієї організації не має ніякої межі. До того ж їхні працівники навіть за гроші не змогли колонку полагодити. Набридло у такому безпрєдєлі жити

  8. дрібниці, головне шоб не було клятих комуняків…бо ж вони на демонстрації змушували ходити

  9. А Олег Галій, що на фотцці – на єврейчика змахує… а вони су…ка такі підприємливі….

  10. А НЕ ПОДАВЛЯТЬСЯ ТІ ФІРТАШИ ???? СКІЛЬКИ ВЖЕ МОЖНА НАКРУЧУВАТИ УСІЛЯКІ ПЛАТИ ???? ЩОБ ВОНИ ВАМ ПОПЕРЕК ГОРЛА СТАЛИ

  11. ЦЕ ПОСЛУГА ЧИ НАДАННЯ МОЖЛИВОСТІ ШТРАФУВАТИ? А ДИМОВЕНТИЛЯЦІЙНІ КАНАЛИ ТІЛЬКИ ГРОШІ БЕРУТЬ А ОБСЛУГОВУВАТИ ХТО БУДЕ – МЕШКАНЦІ ЧИСТИТИ ЧИ ЗНОВУ ПЛАТИТИ ЗА ОЧИСТКУ?

  12. ЗА ДИМОХОДИ ПЛАТИМО ЗА ПЕРЕВІРКУ А ХТО ОБСЛУГОВУВАТИ БУДЕ? МЕШКАНЦІ БУДУТЬ ШУКАТИ ЗНОВУ ПЛАТНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДЛЯ ОЧИСТКИ ДИМОХОДІВ.

  13. почему люди должны платить за услуги и заключать договора если они не пользуются газом что за хрень

  14. Вчора звернулась, щоб укласти договір на газопостачання в ЦНАП. Звідти мене направили , щоб укласти договір на технічне обслуговування внутрішньодомових газопроводів (УВАГА! Тільки за оформлення договору – 400 грн!!!). На прохання предоставити прайс послуг – відмова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця