<

За вирощування маку можна отримати 7 років за ґратами: поліція Нововолинська попереджає про відповідальність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 19.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
466
/ Коментарі відсутні

Працівниками Нововолинського відділення поліції проводяться профілактичні заходи щодо попередження наслення про заборону незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин, маку та коноплі.

Громадяни не мають права сіяти й вирощувати мак снотворний та коноплі – культивування ними наркотиковмісних рослин за будь-яких умов визнається незаконним. Навіть за кілька рядочків маку можна потрапити за ґрати чи заплатити штраф, повідомляють правоохоронці. Незважаючи на заборону, господарі продовжують сіяти мак у себе на городах та полях.

В поліції закликають купувати мак на ринках та в магазинах – це набагато зручніше та безпечніше. Адже деякі громадяни помиляються, що коли сіють декілька рядочків маку на городі, щоб спекти пирогів на свята, уникнуть відповідальності.

Посів та вирощування снодійного маку, конопель відповідно до законодавства дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

У кримінальному кодексі України за незаконний посів та вирощування снотворного маку кількістю від 100 рослин і більше передбачається відповідальність у вигляді не лише штрафу, арешту до 6 місяців, а й позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

За вирощування маку до ста одиниць нступає адміністративна відповідальність: штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця