<

Як з 1-го липня нововолинцям потрапити на прийом до сімейного лікаря чи педіатра?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 29.06.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
19
/ коментарів 8

Головний лікар Центру ПМСД Ольга Попіка розповідає, що із першого липня в дію вступає Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про порядок надання первинної медичної допомоги». 

Відтепер змінюються відносини сімейного лікаря чи лікаря-педіатра із пацієнтом, – пише Нововолинськ.com.ua

” Для тих пацієнтів, які вже уклали декларацію, потрібно звертатися до того лікаря, якого обрали. Якщо не визначились , не уклали декларацію, то надалі пацієнти надалі обслуговуються за дільничним принципом. Якщо раніше пацієнт дзвонив у реєстратуру, давав свої дані і хотів викликати сімейного лікаря додому, то тепер він повинен залишати свій номер мобільного телефону. Сімейний лікар буде передзвонювати. Якщо пацієнт уклав декларацію, він вказує, з яким лікарем. Сімейний лікар передзвонює і з`ясовує, чи потрібно приходити додому. Можливо, в телефонному режимі дасть пораду, можливо домовиться про прийом на наступний день. Якщо є ситуації, коли необхідно йти на виклик додому до пацієнта, то лікар йде. Педіатри обов`язково будуть ходити для патронажу дітей до одного року, до хворих з інфекційними хворобами такими як вітряна віспа, кір. Сімейні лікарі будуть ходити до пацієнтів, які є лежачими, важко хворими”,  –розповіла Ольга Попіка.

Змінюється і тривалість часу, упродовж якого лікар приймає пацієнтів у поліклініці. Якщо раніше медик міг прийняти понад 20 людей, то тепер зможе близько півсотні.

“Раніше сімейний лікар і педіатр працювали лише 4 години на прийомі, 3 години у них було на обслуговування викликів. Інколи зловживали лікарі і було у них лише 2 виклики на 3 години, решту часу займалися веденням документації або йшли додому. Інколи зловживали пацієнти, в погані погодні умови викликали лікаря додому, хоча були спроможні прийти на прийом. Тепер взаємовідносини між лікарем і пацієнтом набувають більш довірливого характеру. Сімейний лікар і педіатр зможе більш якісно і більш кількісно надати допомогу”, – зазначила Ольга Попіка.

Отже, із 1 липня, аби потрапити на прийом до сімейного лікаря або ж педіатра, вам потрібно зателефонувати до реєстратури і залишити номер свого мобільного телефону. Якщо ви вже підписали декларацію, зазначте, із яким саме лікарем. Вам передзвонять, і лікар сам визначить, потрібно вам прийти на прийом, або ж медик навідається до вас додому.




коментарів: 8
    • йцукен і ХХХ (скоріш всього одна особа) все ще свято вірять в протилежне, типу “америка нам поможе”.
      Вибивають нас, братці, всіма доступними методами!

      • Не знаю чи зможе твій примітивний мозок зрозуміє, але спробую донести: нам не допоможе ніхто крім нас самих, головне щоб лишньохромосомні сусіди не заважали

        • Одна з найбільших залежностей – це доказувати, шо ти незалежний.
          З 91-го року більшість з нас вірять, шо ми незалежні. Незалежні від кого? Одна з найперспективніших і потенційно самодостатніх націй Європи (якшо не світу), а завжди шукаємо під чию ж то “сильну руку” прогнутися, нє?
          Не хочу тебе розчаровувати (бо на відміну від тебе низьких особистих або загальних образ НІКОЛИ собі не дозволяв і не дозволю), але “доносчик” з тебе такий же нікудишній як і “аналітик”.

  1. Спокійно ! Без паніки ! Всім зайняти кругову оборону ! Америка нам допоможе !

    • :) так вже ж допомагає :)
      Пам’ятаю колись ми гордо заявляли, шо нас 52 млн, а скоро рахунок піде на тисячі і то з ХХХ хромосомами (як один з них зазначив вище).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер