<

Шахти «Волиньвугілля» увійдуть до складу «Національної вугільної компанії»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 6.12.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарів 7

Кабмін створив “Національну вугільну компанію”, яка об’єднає 19 існуючих підприємств.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, передають Українські Новини.

Цей документ прийнято з доопрацюванням й урахуванням зауважень Міністерства економіки й Міністерства фінансів.

Відповідно до пояснювальної записки, текст якої мають Українські Новини, створення цього держпідприємства дасть можливість оптимізувати структуру вуглевидобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові й матеріальні ресурси й досягти найвищої ефективності шахт.

Усього в “Національну вугільну компанію” увійдуть 19 державних підприємств, які у своєму складі мають 33 державні шахти.

Зокрема, до складу ДП “Національна вугільна компанія” увійдуть: ДП “Шахтоуправління “Південнодонбаське №1”, ДП “Шахта ім. Сургая”, ДП “Селидовуголь”, ДП “Торецьквугілля”, ДП “Мирноградвугілля”, ДП “Первомайськвугілля”, ДП “Волиньвугілля”, ДП “Львіввугілля”, ДП “Нововолинський ремонтно-механічний завод”, ДП “Донгіпровуглемаш”, ДП “Південгіпрошахт”, ДП “Дніпрогіпрошахт”, ДП “Державний науково-дослідний інститут організації й механізації шахтного будівництва”.

Також до складу “Національної вугільної компанії” увійдуть: ДП “НТЦ Вуглеінновація”, ДП “УкрНДІпроект”, ДП “Дирекція з будівництва об’єктів”, ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська”, ДП “Укршахтгідрозахист”, ДП “Об’єднана компанія “Укрвуглереструктуризація”.

Як повідомляли Українські Новини, у травні Кабмін прийняв розпорядження, у якому повідомляється про наміри об’єднати всі державні вуглевидобувні шахти в новостворене державне підприємство “Національна вугільна компанія”.

Також у травні президент Петро Порошенко підписав закон, яким уводиться мораторій на банкрутство державних вуглевидобувних підприємств до 1 січня 2019 року.

Відповідно до законопроекту про державний бюджет на 2018, Кабінет Міністрів не планує виділяти гроші на державну підтримку вуглевидобувних підприємств.




коментарів: 7
  1. Ну, пожили бандити із ДП “ВВ”, пожили… Наїлися і напилися. І накралися – онукам вистачить! Плакатимуть, аж сльози по дупі скапуватимуть. :)))

  2. не треба заздрити, Анатоль ! ну е такі невдахи, яким нещастить при клятих комуняках, щирих бандерівцях… може пшекі прийдуть – і пощастить… сподівайтесь !

    • Я давно не звертаю уваги на анонімних провокаторів, що постійно підпрацьовують за 30 срібняків. Проте, тут відповім: Ви “Гість” і “Володимир” – одні із них. Ваш час скінчився.

      • а от я не можу не звертати уваги на клоунів, навідь старих і тупих – бо смішно !

  3. А при чому тут Анатоль?… Що,змінивши вивіску, вугілля рікою поль’ється? Чи меньше красти будуть? Ви задумувались, який оклад в директора і за що будинки будуються?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер