<

Василь Бучинський про роботу поліції на покращення криміногенної ситуації у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 4.02.2020 / Нововолинськ / , , , , , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нововолинського відділення поліції підполковник Василь Бучинський розповів про криміногенну ситуацію в Нововолинську, розслідування нарко- та інших резонансних злочинів ,скоєних на території міста.

27-го грудня 2019 року Бучинського призначили т.в.о. начальника місцевого відділення поліції. Раніше він працював у Ковелі на посадах, пов’язаних з оперативно-розшуковою діяльністю, також в Луцьку.

Про довіру людей, роботу Нововолинського відділення, програму “Безпечне місто”, діяльність гральних закладів та ряд інших моментів, що стосуються правоохоронної діяльності – у відеоінтерв’ю з Василем Бучинським.

— Чому саме Нововолинськ?

Ми, офіцери, не вибираємо, де працювати, є наказ і його виконуємо.

— Місто специфічне, не секрет, криміногенна ситуація завжди бажає бути кращою, люди чекають змін. Чи будуть вони?

Кожна людина, якій поставлене завдання, прагне до змін. Ми такі самі люди в поліції. Все, що залежить від нас, робимо. Основне наше завдання – це довіра людей. Її ми можемо повернути конкретними діями. Якщо в людини щось вкрали, треба зробити все для того, щоб повернути майно та знайти злочинців. Особливу увагу надаємо резонансним випадкам. Моніторимо пресу та що пишуть люди. Вони ж можуть дати нам оцінку.

— Люди не всі довіряють правоохоронній системі. Нерідко лунають фрази, що поліція “кришує” бандитів. Чи так це?

Можу вас запевнити, що поліція не кришує бандитів. І якщо такі випадки виявляються, матеріали передаються в Державне бюро розслідувань та в відповідні органи, які займаються корупціонерами та нечесними працівниками поліції.

Єдине, що можу сказати, в Нововолинському відділенні працює не та кількість людей, яка потрібна – відчувається нестача кадрів. Та ті люди, що є, вони працюють і проявів корупції ми не бачимо.

— Яка участь нововолинської поліції в розслідуванні резонансних злочинів, провадження по яких розпочали в 2019 році (в тому числі справа банди, яка вимагала в підприємців гроші)? Що чекає на затриманих, які перебувають під вартою?

Ми допомагаємо Управлінню стратегічних розслідувань Волинської області в супроводі даних кримінальних проваджень. Суд дасть їм оцінку, доказів є достатньо.

Звертаємося до громадян, якщо люди потерпіли від злочинної діяльності, повідомляти – це допоможе слідству. Буг повідомляв телефони, за якими анонімно можна звернутися.

— Боротися із правопорушеннями в Нововолинську допомагають громадські формування. Чи багато бажаючих працювати на таких засадах?

Ми активно залучаємо “Варту порядку” для проведення патрулювань, виявлення злочинів. Громадяни мають право на травматичну зброю і користуються тими ж правами при роботі, що і працівники поліції.

Хотів би запросити інших людей, які дружать з законом, раніше не судимі або мають погашену судимість, до співпраці. Всіх людей, які допомагають поліції ми дуже поважаємо, хотілося б, щоб таких було більше.

— Програма “Безпечне місто”: як вона працює в Нововолинську, чи достатньо камер відеоспостереження і чи буде система вдосконалюватися?

Ряд крадіжок, грабежів було розкрито з допомогою камер відеоспестереженням. Профілактична робота має велике значення. Ми аналізували в порівнянні з іншими районами, в Нововолинську непогано налагоджена система. Завдяки міській владі, ми йдемо по відеонагляду одні з перших. Безумовно, скільки б камер не ставили, хотілося б більше та дійти до того рівня, як в Європі. Там наприклад, камери відразу розпізнають обличчя, черговому на монітор видаються дані про неї.

— Гральний бізнес. Чи завершився він у Новововолинську?

Закон, який пропонує легалізувати гральний бізнес, стосується готелів. Там дуже великий податок. Це не ті установи, які працювали й були в будинках. А діяльність лото-закладів ми моніторимо, патрулюємо територію міста. Якщо раптом буде повідомлення, що певний заклад відновив роботу, одразу ж буде реакція.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця