<

У Нововолинську вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 20.01.2022 / Нововолинськ /
Перегляди
609
/ Коментарі відсутні

20-го січня Україна вшановує подвиг захисників Донецького аеропорту. Сім років тому завершилися бої, оборона тривала 242 дні. Ці події стали одними з найзапекліших у війні на Сході України.

Серед тих незламних був мешканець Нововолинська, Герой Вадим Демчук, пишуть на сторінці Другого відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП.

20-го січня місце вічного спочинку Захисника відвідали батьки загиблого, його побратими, особовий склад Другого відділу та заступниця міського голови Вікторія Скриннік.

Народився Вадим Демчук 27-го вересня 1975 року в Нововолинську. Навчався в місцевій школі № 8, після закінчення школи здобув фах машиніста електровоза у Нововолинському ПТУ № 1. Після закінчення училища служив у лавах Національної гвардії України у роті спецпризначення. Після військової служби тривалий час працював за кордоном.

З початком російської збройної агресії Вадим повертається в Україну, де був мобілізований до лав Збройних Сил. Проходив службу в складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Із 14 січня захищав новий термінал у Донецькому аеропорту. 20 січня, під час вибуху нового терміналу аеропорту, Вадим Демчук зник безвісти. Тривалий час доля кіборга залишалась невідомою, дані були різні.

Лише в червні 2015 року полеглий герой був упізнаний за аналізом ДНК.Після ідентифікації загиблий воїн був урочисто перепохований у Нововолинську 8 липня 2015 року.

“Це наш святий і моральний обов’язок — пам’ятати найкращих синів і дочок України. Шануємо загиблих, воюємо за живих…”, – зазначають на сторінці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер