<

У Нововолинську вшанували 29-ту річницю аварії на ЧАЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 24.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську біля пам’ятного знаку знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» відбулися заходи  із нагоди вшанування 29-ї річниці Чорнобильської трагедії.

У 1986 році у календарі історії нашої країни з’явилася трагічна сторінка – сталась аварія на ЧАЕС.

Пом’янути героїв, які мали сміливість боротися з «мирним атомом» прийшли представники міської влади, представники організації “Спілка Чорнобильців”, працівники служби порятунку, рідні та близькі загиблих учасників ЧАЕС, які поклали квіти біля пам’ятного знаку

На площі біля пам’ятного знаку двом чорнобильцям заступник міського голови Едуард Савік вручив орден “Ветеран Чорнобиля”.  Він також наголосив, що трагедія яка трапилась 26 квітня 1986 року вразила не лише Україну а й увесь Світ. Катастрофа мала наслідки у десятки разів більше ніж ядерне бомбардування Хіросіми і Нагасакі. І саме ці люди, які стоять в цей день разом на площі повинні розповідати молодим поколінням правду про цю катастрофу і розвивати у них вдячність тим хто не злякався ліквідувати наслідки аварії, цим самим рятуючи життя мільйонам.

Голова організації «Спілка Чорнобиль» Радзвилюк Віталій зазначив, що в ці дні ми вшановуємо учасників ЧАЕС, згадуючи їхні імена та подвиги із гордістю та пошаною, скорбимо за тими хто не дожив до сьогодні. Нововолинським учасникам ЧАЕС він подякував за сміливий подвиг, який врятував безліч життів.

Настоятель Свято-Духівського храму УПЦ КП митрофорний протоієрей Стефан Фульмес провів панахиду за тими хто відійшов у вічність  внаслідок Чорнобильської біди.

Тих хто відійшов у вічність вшанували хвилиною мовчання, а у небо линули звуки дзвонів Чорнобиля, як згадка про ці трагічні моменти нашої історії.

IMG_1765_tn
IMG_1767_tn
IMG_1769_tn
IMG_1770_tn
IMG_1772_tn
IMG_1775_tn
IMG_1776_tn
IMG_1778_tn
IMG_1781_tn
IMG_1783_tn
IMG_1785_tn
IMG_1786_tn
IMG_1789_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер