<

У Нововолинську дитина ледь не вкололася використаним шприцом. “Знахідка” була у рюкзаку, який забрали з ремонту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 2.12.2016 / Нововолинськ / , , , , , /
Перегляди
20
/ коментарі 33

Ірина Куліковска занесла синові речі в нововолинську майстерню 23-го листопада, забрала через тиждень. Коли шестикласник зібрався покласти  книги у відремонтований рюкзак, побачив усередині використаний шприц з оголеною голкою.

У цій майстерні Ірина Куліковска ремонтувала речі вперше, занесла синові кросівки та шкільний рюкзак. Тепер, каже, взуття буде клеїти вдома власноруч. Довіра жінки до майстрів зникла.

“Коли забирала рюкзак з майстерні, він був відкритий. Спочатку майстер дав мені рюкзак, а потім кросівки – поклала їх всередину. Прийшовши додому, виставила взуття на полицю. Вранці син почав збиратися в школу (вчиться в другу зміну), зайшов у спальню і став кричати: “Мамо, йди сюди”. Я в цей час розмовляла по телефону. Дивлюсь – а там шприц, голка зверху. Пощастило, що він не поранився. Не закриваючи рюкзак, понесла в майстерню, поклала на стіл підприємцю. Він сказав, що не знає, що це таке”, – розповідає Ірина.

З її слів, майстер Юрій Раковець відразу кинув шприц в картонну коробку, яка стояла на підлозі. Жінка викликала поліцію і залишилася під дверима чекати правоохоронців. В цей момент підприємець двічі вибігав на вулицю, один раз в його руках був чобіт. Коли приїхала поліція, він сказав, що викинув шприц на смітник.

“Правоохоронці питали власника майстерні чи вживає наркотичні речовини – він заперечив. Потім пробили інформацію по базі даних. Передаю дослівно слова поліцейського: “Тут цілий букет”. Зрештою правоохоронці сказали, що тут ніякого криміналу немає, порадили подавати в суд на Раковця. Пояснили, що в моїй ситуації був би кримінальний злочин в тому випадку, якщо дитина заразилася б.

Якраз під час цієї розмови прийшов тато з хлопчиком такого ж віку, як мій син. Теж по рюкзак. Я відразу попередила, щоб перевірив свої речі. Раковець став обурюватися, що я псую репутацію перед клієнтами. Він не визнав, що шприц його, сказав, що “знахідка” може належати клієнту чи то колезі…”, – каже Ірина Куліковска.

Жінка шість років проживає в Польщі. Вона впевнена: якби там таке трапилося, підприємця відразу заарештували, а майстерню прикрили б.

Власник “Ремонту взуття” Юрій Раковець коментує ситуацію інакше:

“За стільки років роботи у мене вперше така ситуація. Вона відкривала сумку, поклала кросівки переді мною і пішла. Цікаво, що відразу шприца не побачила. Шприц – не голка, його видно. Тим паче, рюкзак невеликий. Прийшла до мене не відразу, а на наступний день. Звідки я маю знати, хто міг його туди покласти. Мене нещодавно пограбували, тепер потрібно людям збитки відшкодовувати, а тут ще ця історія зі шприцом. Вона кричала перед клієнтами, що ось тут таке сталося. До мене приходять по 6-7 людей, всі чекають. Що хочеш може бути. Сумка з самого краю лежала, можливо, хтось кинув… Працюю сам, не можу спостерігати за кожним, хто заходить у приміщення. Роботи багато – з шести ранку до восьмої години вечора. Клієнтка говорила, що заяву писатиме. Хай пише, що ж. Є різні люди, всім не вгодиш”.

Ірина Куліковска вже проконсультувалася з адвокатом та не виключено, що подаватиме підприємця в суд. Жінка каже, що на місці її дитини може опинитися будь-яка інша.




коментарів: 33
  1. Молодець, оце так пані Куликівська! І поліцію викликала. Це по-моєму. Не казлиця. І за свою дитину дбає, не те що більшість – тільки за себе. Дякую, пані Ірино, потішили діда. Шкода, що нововолинська поліція все більше починає нагадувати колишню міліцію.

    • Як би так дбала про свою дитину тоб ,не брала гріх на душу і не звинувачувала своєю брехнею людину!!а то в житті все повертається як не нам то дітям нашим!перш чім зробить щось потрібно добре подумати….

  2. Я так розумію, що бігіючи з ботинками на двір….Два Рази…щось викидів у загальний смітник…значить має що приховувати…і напевно не зі своім ботинком бігав..а когось із клієнтів!!!!! А потім ми заберемо своі чобітки і навіть не будемо знати , що в них тримали….

  3. зараз проблема найти хорошу майстерню в нашому місті,а ремонтувати треба.нового не накупляєшся.дехто хвалить одну,дехто іншу,або навпаки…туди не ходи бо там…і т.д.
    Я наприклад уже 2 роки не міняю майстра(з двору “молодежки”)поки все влаштовує)))

  4. Декілька раз ремонтував там взуття, якість ремонту хороша і ціна не висока.

    • Шкода що шприц із кровью не отримали в чоботи….думаю що після такого сюрпризу Ваша думка змінилася повністю!!!!напевно дітей не маєте своіх..тому вам товариш це не зрозуиіло…пережити страх за свою власну дитину….за її здоров’я а можливо і життя!!

  5. теж туди ношу в ремонт взуття , цінна якість відповідає , відновлює май же мертве взуття

  6. А чи тут йдеться про якість і ціну??? Ви що не вмієте читати чи не розумієте в чому проблема??? Скромно кажучи нагадаємо Януковича своїми відповідями…. де питання і відповіді із різних парафій і не пов’язані між собою.. … ааааа…або ви може просто “”” товариші”” МАЙСТЕРНІ “” скоріше за все так і є…. що рятуєте репутацію ” ДРУЖБАНУ”??

  7. Всі в міють читати і всі всьо розуміють прошо і деця шо внас за люди совість втратили коли молодий хлопець працює сам насебе і стараєця і він виконує свою роботу так шо ніхто не зробе він скільки років там працює внього там най кращі відгуки всі шо приносять він все передивляєця при клієнту і таксамо як від дає він просе кожного клієнта передивитись свої речі так само вишло з тою клієншою вона приньому подивилась маленький рюкзак і кросівкі і все було добре але звернулася вона на слідующий день після обіду нормальна люлина яка знаходе ше такі речі то звертаєця зразу проблему ми бачем шо поцілому нововолинцку діти чим займаюця і шо роблять шпріци валяюця зкрізь і агрисивні і батьки взагалі не звертають у вагу на совоїг дітей шановна Марічка як шо ти така розумна іди до сапожнікува і на веди порядок в на шому місці чим обвиновачувати не вину людину внас люди тільки шо міють обісрати не соромно брати гріх на душу

  8. Шановна Олександра!!! Ви з початку навчиться грамотно писати, а вже після того висловлюйте свою думку! Видно , що у школі вчилися “” добре”” ….і із за таких ьезграмотних і нічого не розуміючи..маємо те , що маємо!

    • І з чого роздули бучу! Видно, що вмієте тільки те й робити, що брудом поливати! Звичайно, що відповідальності з майстра ніхто не знімає, та провина його в тому, що не вслідкував, як там опинився шприц, до речі така ж вина і мами хлопчика, що сама не перевірила. Вчепилися до людини, тільки дурень припустить, що він сам вколовся і всадив шприц в рюкзак. Можливо дійсно хтось підкинув, можливо і ще якась причина, та хто Вам, шановна давав право звинувачувати людину, яка своєю чесною працею заробляє на хліб?! Ваші звинувачення, це лише припущення! Побачили на другий день, Вам могли і по дорозі вкинути той шприц. Порада майстру з майстерні подати зустрічний позов, про моральну шкоду, а то привикли безпідставно звинувачувати, критикувати і брудом поливати! І Буг після таких публікацій почав нагадувати сайт веселої журналістки, що його редакторів не красить. Це моя особиста думка. А від сьгодні, взуття буду ремонтувати тільки в цій майстерні…

      • Ви тупенька? Шприц з голкою попав до дитини, дитина могла заразитись!!! Власник не заперечував що цей шприц якось попав з майстерні! Та за таке потрібно відразу в тюрму сажати а ви тут на захист встали. Люди мають знати правду, дякуючи Бугу ми стаємо уважнішими!

        Я навіть боюсь представити що пережила мама хлопчика, одне точно – її вини тут немає! А майстер має відповісти за це!

        “Вам могли і по дорозі вкинути той шприц.” – це верх ідіотизму! так і живемо серед бовдурів.

  9. Шановна Марічка!!!!!Чи пишу я грамотно чи ні не вам мене виправляти! А як вичась то не твоя справа ……зато я по софісті живу а вод ти тепер подумати треба.Як шо ти така розумна той видно до чого ти добилась ……

  10. Шановна марусино твоя грамота підла.принести з дому шприц .ти небезпечний клієнт для підприємця .хто наступна жертва.що туди занесеш

  11. Зара на то ніхто не дивеця, чи грамотний чи ні!!!! кожен має право висловлювати свою думку, впершу чергу людиною треба бути!!!!!

  12. Слухай ти !Несподіванка!!Цікаво скільки тобі заплатили що підставити мого брата!!!дуже цікаво що сталось це саме після того я його пограбували можливо ти там теж була, я б на твоєму місці булаб дуже обережна з виноваченнями!А то за неправдиві покази наїсишся страху точно ти понняла…

  13. Цікаво в тебе що з зіром проблеми ,коли забирала замовлення тобі показали сумку як на диво ти не чого там не бачила,не стидно !!?в тебе свій син росте дивись ато принесе тобі несподіванкі ,залиш в покої мого брата ато пошкодуєш ,в житті все вертається !!!

      • Слухай ти погроза!як що не розбираєшся коли люди висловлюють свою думку і пишуть то як воно є насправді то краще мовчи і не чого не пиши,а брату моєму слід подати бумагу на відшкодування і втрату прибутку в його бізнесі ,за не справедливе і безпітставне обвинувачення яке не має не яких реальних доказів вини підприємця,а то бачу що в людей не чого святого не залишилось ,більшість тільки дивиться як би кого обісрать і потопить!!Забули людьми нормальними бути в першу чергу

  14. Постидаласяб,таку брехню розводити,я бачу ви дуже зацікавленні зруйнувати бізнез,можливо ви теж маєте відношення до пограбування,скільки років працює і все добре було а тут пограбували шприц дуже цікаво!?що не наїлися то й не наїстеся знаєш таке,позорище!!

  15. Таких дам як Куліковська бачю на скрізь і знаю чим вони дихають!!!Об’єктивно подивитись на цю ситуацію,і логічно подумати:людина яка сама на себе працює,тимбільше заробляє гроші власними руками-це його хліб,для чого йому класти шприц в речі клієнтки-це раз,а по друге якби дійсно вона знайшла цей предмет,а не поклала сама,то чому вона з цим шприцом не звернулась до поліції,а влаштувала концерт!?Хочі
    ться сказати цій новоспеченій полькі ,що є люди які не всьому вірять що пишуть такі поетеси.Шкода хлопця який заробляє ту копійку,і комусь дуже мішає,комусь так потрібно це приміщення в якому він займається ремонтом!Шановна Ірино ви наводите приклад як на цю ситуацію відреагували би у Польші,то маєте щастя саме ви,що все сталось на Українці,а то на вас в суд давно подалиби за наклепи,і щей грошову компенсацію заплатили би людині.Не строй з себе леді,такі як ти хочуть здаватися кращими ніж вони є насправді.Не так важливо чи грамотно людина написала чи ні,важливіше яка суть, ви так акцентуєте увагу,що являєтесь високо освітченою людиною, тут не форум і не клуб науковців! Саме страшне що за вчинки батьків відповідають діти.

    • а давайте не будемо тут срач розводити, нехай все вирішить поліція та суд.
      Мама Ірина заслуговує на повагу! Молодець що не побоялась і наважилась розповісти правду, я їй вірю.

      А скільки таких терпіл у місті які бояться щось сказати, їх щимлять, а вони боягузи нічого нікому не скажуть, в поліцію не підуть, в ЗМІ не будуть звертатись, сидять собі і терплять. Беріть приклад з Ірини, негідників потрібно провчити! Боріться бл**ь бо за наше життя дуже багато життів було покладено.

      • “Лисий”,на що ви підбиваєте людину.Марічка тривалий час за межами Україниі,очевидно,не в курсі роботи правоохоронних органів та судової системи.Більше того доказів нема,свідків нема…Одними голими звинуваченнями долеко не заїдеш,а за наклеп є конкретна відповідальність.Дивно ,що адвокати цього клієнту не пояснюють.Напевно, хочуть заробити гроші,людина з польщі приїхала…

  16. Я не знаю який з Юрія майстер,але такі речі,як голка від шприца-це просто недопустимо!!!І доречі моя колега по роботі вже місяць не може забрати в нього своє взуття,хоча здавала його по передоплаті.

  17. Пані Куліковська дуже чесна, порядна людина і турботлива мати.Багато хто з людей які мають дітей вчинили би так само як вона.

    • Ніхто цього не заперечує,Ольго.Цей прикрий випадок стане хорошим уроком для багатьох людей і батьків в т. ч.І вчиняти та діяти потрібно трішечки по іншому,а не так само.Гроші перераховуються біля каси,а не вдома.А якість роботи та огляд відремонтованої речі проводиться біля біля майстра та бажано при ссвідках і правоохоронцях.В противному разі дуже малі шанси встановити справедливість.

    • Дуже видно цю чесність і порядність,вона навіть не знає що це таке,такі люди як вона далекі від такого на жаль…

  18. Мова – стан душі. Відразу видно душі грамотіїїв і грамотійок, які там заступаються за свого… “брата”, “друга” по нещастю. Мамі – респект і повага від усіх, кому не байдужа доля дітей, а суд у всьому розбереться.
    p.s. Із погрозами, приниженнями, обзиванням також.

    • Слухай ти письменник не відбувшийся!не буть таким грамотним яким не являєшся думай що пишеш письменник це втебе друзі по нещастю,а за свого брата гори з вернем ,що це ти так зазтупаєшся можливо ти теж являєшся учасником крадіжки і цеї підстави -дуже цікаво

  19. Не хочу нікого образати,але Юрія буду захищати.Хлопчина просто майстер від Бога, ЗОЛОТІ РУКИ. Відновлює майже “мертве” взуття (як хтось уже написав), робить ремонт ДУЖЕ ЯКІСНО і порівняно недорого.Те, що в нього зараз невеликі проблеми з термінами виконання замовлень- це все після крадіжки. А ту ще й ця резонансна подія з шприцом!Таке враження що хлопчині просто не дають працювати,спеціально все це підлаштували щоб його скопроментувати. Юра,тримайся! Я думаю що багато клієнтів,яким він ремонтував взуття, мене підтримають.

  20. Підприємцем він не зареєстрований, працює нелегально. Дуже часто кричить до своїх клієнтів, мабуть така неадекватна поведінка через вживання наркотичних речовин

    • А ти що і в туалет з ним ходиш що так все знаєш,я так розумію грамотій ти це пишеш просебе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер