<

У день українського політв’язня у Нововолинську вшановували пам’ять Євгена Сверстюка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 12.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Сьогодні в центральній міській бібліотеці Нововолинська відбувся вечір пам’яті «Євген Сверстюк: феномен Мудреця, Воїна, Героя».

Євген Сверстюк публіцист і літературознавець, філософ, есеїст, поет, культуролог, релігієзнавець, активний учасник національно-демократичного руху, політв’язень радянського режиму. Цей перелік, скільки б його не продовжувати, виглядатиме неповним і спрощеним, адже Євген Сверстюк – не лише знакова постать з іменем, уже зафіксованим на скрижалях епох, це – совість української нації. Вшанування і наслідування варті: ЙОГО інтелектуальна мужність, вірність ідеалам людської свободи, непідкупність і небажання будь-якої штучної вищості над людьми… , – розповідає директор бібліотеки Світлана Кухарук. – Ми заохочуємо до читання, активного спілкування та намагаємось виховувати у молодого покоління почуття любові до Батьківщини, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції»

Нагадуємо, що 1 грудня 2014 року, близько 20:25 у міській клінічній лікарні №10, що у Голосіївському районі Києва помер Євген Сверстюк, а 4 грудня у Київському Будинку вчителя відбулось останнє прощання із дисидентом.

бддерп23
бддерп04
бддерп08
бддерп11
бддерп14
бддерп15
бддерп17
бддерп18
бддерп25
бддерп27




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер