<

У Благодатному ремонтують приміщення під ЦНАП, який з’явиться за кілька місяців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 21.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
23
/ 1 коментар

У Благодатному закінчується капітальний ремонт для створення центру надання адміністративних послуг. Відкрити його планують в липні. Селищний голова Олександр Топорівський розповів про труднощі, які виникли у процесі створення ЦНАПу.

Капітальний ремонт проводиться за рахунок бюджетів Нововолинська і селища (50/50). Меблі, обладнання, тренінги, програмне забезпечення – це допомога програми ULEAD з Європою.

Під ЦНАП виділили частину приміщення селищної ради Благодатного.

Колишній кабінет голови та сусіднє приміщення об’єднали в одне. Як розповідає Топорівський, він пропонував взяти під ЦНАП сесійну залу, бо вона опалюється, але використовується раз в місяць:

“Мер Нововолинська не підтримав ініціативу, хоча фактично було готове приміщення. В такому випадку на ремонт витратили б менше коштів”.

Селищний голова розповів, що міська влада Нововолинська не включила Благодатне до своєї заявки участі у програмі.

“Селище подало заявку у третій фазі проекту в березні, але нам відповіли, що без Нововолинська ми цього зробити не зможемо. А міська рада свою заявку подала, але про селище Благодатне не було згадано ні слова”, – зауважив Топорівський.

Топорівський додав, що завдяки координаторам проекту ULEAD, які включили селище до заявки міста, у Благодатному з’явиться сучасний ЦНАП.

“Було багато закидів про те, що запізнюємося і робимо невчасно, але міський голова і його заступники не є координаторами проєкту. Вони не можуть оцінювати терміни подачі. Збоку координаторів програми до нас не було жодних зауважень”, – говорить селищний голова.

Нагадаємо, заступник мера Андрій Сторонський заявляв, що перешкоджає швидшому процесу появи ЦНАПу селищний голова Благодатного.

Вартість робіт відповідно до проєктно-кошторисної документації склала 425 тисяч гривень. Топорівський зазначив, що на багатьох речах змогли зекономити, тому сума буде набагато нижчою.

ЦНАП працюватиме у форматі “відкритого офісу”, матиме зручний графік та надаватиме велику кількість послуг. Там будуть дивани, дитячий куточок, інклюзивна туалетна кімната.

Топорівський поділився, що роботи відбуваються за графіком, тому в липні селище одне з перших отримає меблі, обладнання та техніку від програми ULEAD і почне працювати в новому форматі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця