<

Сезон “собачих весіль” у Нововолинську відкрито: прямо в центрі міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 15.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарів 7

Не нова, але і не вирішена проблема бродячих собак у Нововолинську турбує мешканців міста.

Спроби міської влади побороти агресію бездомних собак, як видно, не увінчалися успіхом. Нові особини поповнюють і без того чималу армію бродячих голодних псів – жителі стикаються з ними щодня. При потеплінні їх стає все більше.

Заступник міського голови Нововолинська Володимир Рожелюк каже, що так як стріляти тварин заборонено законом, то з місцевої казни виділяють немалі гроші на усипляння собак, тобто на закуплення шприців і зброї. Є люди, які піклуються за бездомних четвероногих і виступають проти знищення тварин, хоч основна частина населення “за”.

“Завжди знайдеться кілька чоловік, дуже співчутливих, що їх підгодовують і навіть забирають до себе. Є така у нас Маржан, яка в квартирі тримає більше 16-ти собак. Це для сусідів дуже велика проблема, а зробити нічого не можуть, бо закон забороняє”, – говорить заступник мера.

Тим часом люди все частіше стають свідками собачого свавілля. До інтернет-видання “БУГ” звернулася місцева активістка, якій прямо в центрі міста разом з іншими перехожими довелося заспокоювати маму з дитиною, на котрих напали пси. Зараз тварини особливо агресивні. Відомо, що у період “собачих весіль” вони можуть контролювати територію на 100 квадратних метрів.




коментарів: 7
  1. З собаками треба щось робити. Особливо багато безпритульних собак на площі.

  2. Багатьох вже ті собаки обгавкали і налякали, особливо дітей.
    На машини кидаються, скільки разів бачила.

  3. Який сезон розпочато? Воно цілий рік бігає і лякає!
    А там блохи, лишай і хтозна, що ті собаки ще переносять.
    Знаю, який жах по Галана 3, де на 5 поверсі тримають в кімнатці і на кухні собак, там жінка психічно хвора, а ніхто нічого не робить з тим, бо нашій владі глибого пофіг, бо вона не живе в тому домі.

  4. Конституція:
    Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
    1. У випадку загрози життю і здоров’ю(дана загроза існує на 100%) особам на території України працівниками спеціальних органів повинно здійснюватися заходи на упередження, а також вирішення даної проблеми, яка вже має місце.

    Конституція:
    Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності…
    Використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.
    2. У любителів тварин не мають право посягати на права і свободи інших громадян, і вище наведенні приклади свідчать про злочинну діяльність, або злочинну бездіяльність органів місцевої влади, в першу чергу виконавчої, а далі судової :(

    P.S. Як на мене – псів треба при наявності для цього коштів: або відловлювати, стерилізувати і в притулки, або при відсутності таких – знищувати швидко і найменш страждальним способом.
    P.S.S. На превеликий жаль ми живемо такій ДУПІ по тій причині, що в Україні або взагалі не виконуються ні Конституція, ні інші нормативно-правові акти, або в це виконання відбувається мізерній мірі і вибірковим способом :(

  5. Вибачте . Але ми вині у цій проблемі і усипляти це не рішення створіть притулки я впевнена знайдуться люди які допомагатимуть . Досить вирішувати проблеми так сяк усіх ви не знищите це не вирішення. Ми вині в цій проблемі ми розвили і зараз вбиваємо досить !!!!!! Рятуйте іх вони не вині це їх ікстинг у нас багато полім закидані територій на окраїні міста усіх цивілізованих країнах так роблям . Ми хочемо до Європи розпочинаєм з найлегшого!!!!!

  6. Цю проблему можна вирішити і гуманно-так як це зроблено наприклад в місті Хмельницькому-всі пси стерелізовані(напевне від того ж вони і неагресивні робляться)бо там вони спокійні навіть ледачі до гавкання.Якби мер Сапожніков один день невключив би гірлянди по всьому місту без потреби то зекономив би кошти на стерилізацію.Ще й би лишилося.І зовсім НЕПРАВДА ЩО ТІ ПСИ ЯКИХ УСИПЛЯЮТЬ НЕМУЧАТЬСЯ-бачила на своі очі це страшне видовище..Ворогу непобажаю бачити таких мук тварини.

  7. сьогодні бачила як доходить в конвульсіях собака з отою отруєною стрілою..це бачили і діти які з цією собакою вже місяць грались і кормили іі.Я доросла незмогла стримати сліз і розпачу-а як відходитимуть від побаченого діти?Хтось про це подумав?ех люди люди..вам би в таких муках помирати..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця