<

Сергій Макарчук спростовує інформацію щодо насильства: колишня співмешканка перешкоджає зустрічам із сином та сама провокує скандали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:49 | 6.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
169
/ Коментарі відсутні

Інтернет-видання «БУГ» отримало пояснення Сергія Макарчука з приводу історії мешканки Нововолинська Марії Кузнецової, яка розповіла, що змушена переховуватися від свого колишнього співмешканця, з яким має спільного 2-річного сина. Жінка говорить, що терпіла знущання чоловіка. Однак він зазначає, що Марія перешкоджає зустрічам з дитиною, провокує скандали та всіляко намагається втручатися в його життя з новою дружиною, ображаючи ще й її.

5-го березня на сайті з’явилася новина “Насильство, побої та закриті кримінальні справи: мешканка Нововолинська розповідає, як рік страждає від колишнього співмешканця”. Для об’єктивності подання інформації, ми отримали пояснення іншої сторони конфлікту. Сергій розповідає, що ситуація є зовсім не такою, як її описує Марія.

“Стільки брехні, що не знаю як її переварити, – розповідає Макарчук, – Кузнецова впродовж останніх місяців постійно ускладнює зустрічі та спілкування. Вона провокує сварки на очах в 2-річного сина. Розповідає за сексуальне рабтсво, натомість сама писала, що хоче зустрічей серед ночі і як скучила. Про синяки, закриті справи, насильство – це все її вигадки. Вона емоційно нестабільна, якщо може таке вигадати. Про всю “історію”, яку вона розказала, хочеться по порядку пояснити, як все було насправді”.

Сергій подав заяву в службу захисту дітей, в якій вказав, що протягом останніх 6-ти днів, з 1-го березня, намагається з’ясувати, де перебуває син. Якого Марія разом із двома жінками (працівницями благодіного фонду “Карітас Волинь”, – ред.) намагалися вилучити з місця проживання, а в подальшому зникли у невідомому напрямку, – зазначає Макарчук.

Нагадаємо, Марія розповідала, що переховується від чоловіка, а благодійний фонд виступає на стороні жінки з метою захисту інтересів неповнолітної дитини.

“Дитина дитячий садок не відвідує, за місцем реєстрації немає. У кімнаті, яку купила, також немає. І весь цей час Кузнецова ходить на роботу, з ким син – мені невідомо. Із моєї квартири, де проживала, вивезла речі. І не лише пуфік, як вона говорить, а плазмовий телевізор, тюлі, пилосос, пральну машину, дитяче двохярусне ліжко, … і навіть всі миючі засоби. Ймовірно, планує облаштувати таким чином своє нове житло, яке між іншим, також куплене за мої гроші. Лишилося те, що не могла забрати.

Суть ситуації, яка сталася 1-го березня така: минулої неділі написав повідомлення, що йду на ринок за продуктами, на що в вайбері мене послала. В 12-їй годині дзвоне з претензіями, що дитина хвора і вона не може нікуди вийти. Сказав, привезу ліки і побуду з сином. Коли сказав: не дам грошей готівкою, послала. Коли приїхав на квартиру з продуктами, побачив два складених пакети своїх речей, на емоціях складаю два пакети її речей і пакет речей її доньки. Кажу: йди з моєї квартири, поміняємся ролями – я буду глядіти, а ти на роботі працювати. Вона почала кричати, подзвонила на ту організацію (Карітас – ред), які порадили телефонувати на 102. При виклику почала казати, що її б’ють і роблять насильницькі дії . Я зайшов в кімнату, тримаючи на руках сина і кажу: я дитині приводжу продукти, а ти вивозиш мої речі. Вона почала скандалити, бити мене по спині і кричати заріжу. Виставив її за двері, вона була одягнена. Хоча пізніше, вже коли відійшов, казав, що може тиждень ще пожити. Вже потім приїхала поліція і дві жінки. Писали протоколи з її брехливими поясненнями. Потім Кузнецова поїхала невідомо куди. Сина вилучили разом зі службою незаконно, він плакав і хотів до мене. На вулиці видерли хлопчика в мене з рук. Наступного дня приїхала Кузнецова з жінками з Карітасу і вивезла речі, хоча була домовленість – забере з поліцією, власникам, тобто мною, і тією організацією .

Нагадаємо, Кузнецова розповідає, що чоловік прийшов і сказав забирати речі, які вже були складені в мішках, і забиратися, однак без дитини. «В квартиру прийшов раніше, поки вона з дитиною була в аптеці. Побив мене та виставив голою, в одних штанах, на коридор», – зазначала жінка.

Квартира, про яку йдеться, належить на праві власності батьку Сергія, купував її чоловік за власні кошти і планує приписати туди сина.

“Після того, як ми розійшлися, вони лишилася там жити, був не проти. Але квартира не для Кузнецової, а для сина. Вона і не хотіла з’їжджати, все казала “що ти за батько, не можеш приписати мене з дитиною”. Дитину – так, її – ні. Казав Кузнецовій – ви живете на квартирі, я пішов у село, ніяких претензій. Я оплачував комунальні послуги. Від народження сина і по даний час повністю його забезпечую: купую одяг, продукти харчування, за необхідності – ліки. Добровільно надаю аліменти: 2-3 тисячі в місяць. За порадами адвокатів почав відсилати гроші на картку та зберігати всі чеки про покупки протягом останніх місяців. За мої гроші вона ж і одягається, навіть труси мною куплені. Просила гроші на одяг: куртку, взуття, я й давав, аби спокій був.

Я добросовісно виконую свої обов’язки батьківські. Хочу просто спокійно зустрічатися з сином. В мене хороший бізнес і на фермі хороші умови для проживання, не так як Кузнєцова постійно наголошує, що дитину забираю до свиней. На День народження сина організував свято, подарував машину “, – розповідає Макарчук.

Сергій додає фото, на яких демонструє умови проживання на підприємтсві. Показує світлини з сином.

Додає також фото з чеками на речі для сина та переказами готівкових коштів для Кузнецової.

Чоловік розповідає про синяки, які показала Марія на фото та зазначала, що це сліди від побоїв.

“Той синяк, який в неї на руці… Коли я приїхав, а вона з претензіями, кидалася на мене каструльою з водою, хапалася за ножика і кричала “я тебе заріжу”. Почалася шарпанина. Були такі інциденти – це всі сусіди бачили. Я ні одного разу не вдарив, нехай піде на будь-який детектор брехі. Та коли вона кидається, я змушений її тримати. Так руками стиснув, але її не били, це сама м’ягка частина тіла.

Каже, що ребра зламав? На прийомі в лікаря зробила скандал, що побої не знімають. Коли попрсили піти на ренген, принесла медикам старий знімок, де зросші ребра. Лікар сказав: йому більше чотирьох років. Так вона пішла в поліцію, що не хочуть обстеження робити, – розповідає Макарчук.

Чоловік також додає, що те, що забрав дитину в матері від першої дружини – повна брехня. Говорить, що в них хороші стосунки.

“Син проживає з матір’ю, але дитина до нас їздить, ми гуляємо. Спілкуємося по-людськи, бо виховуємо дитину спільно. Я забезпечую її, гуляємо разом. Так само і з меншим від Кузнєцової, але в неї все, що я купував дитині, спочатку вилітало в коридор, бо купив її з моєю теперішньою жінкою”, – каже Сергій.

І пояснюють публікацію, про яку говорила Марія – від фейкової сторінки. Надія Троць, жінка Макарчука, не заперечує, що вона написала пост в фейсбуці. Говорить, що увірвався терпець дивитися, як Марія постійно, спеціально публічно пише різні речі.

“Кузнєцова весь час мене принижує. В 2017 році я хворіла на онко, то вона кричала: щоб тебе рак додушив. Невже адекватна людина так буде говорити? І жінці першого чоловіка також писала образи і навіть коментувала пости в інстаграмі. Не давала спокійно жити, тепер з мене знущається. На сайті знайомств виставила моє фото і номер телефону, після чого мені почали дзвонити чоловіки. Був пост з таксистом, де писала про мене повну брехню, якого між іншим ми знайшли і віддали гроші. Публічними дописами провокує. Для чого вона це робить? Писала в фейсбуці, що немає де жити. Купила собі кімнату, забезпечена була житлом. Кузнецова залишала дітей самих, йшла в кафе і скидала моєму чоловіку фото з іншими чоловіками з текстами, що вона не обділена увагою. Про це вона не хоче розповісти? “, – розповідає Надія Троць.

Чоловік також розповідає про ситуацію, яка сталася 6-го лютого, коли він, за заявами Марії, викрав свою дитину. У цей день, за словами Макарчука, Кузнецова вчиняла хуліганські дії на фермі та побила його машину. Відповідні заяви на жінку написані, проводиться слідство.

“6-го лютого лишила на мене дитину, був карантин, а сама пішла на роботу. Мені позвонили з фірми, що треба забрати корма для свиней. Попередив її (Марію, – ред.), що беру сина, на що вона: я не довзволяю, він нікуди не поїде. Тільки заїхав за РМЗ – дзвонить поліція і повідомляє, що заявила Кузнецова про викрадення. Поліція просить фото, я відсилаю (яке стоїть на головній в новині – ред), та пояснюю, що я батько хлопчика, у нас онакові права на виховання. Кузнецова послала поліцейських, на неї склали протокол.

Коли їхав на ферму, на зустріч їде на польських номерах автомобіль, виходить з машини Кузнецова та починає копати мою Тойоту хайлюкс, рвати всі двері в джипі. А там знаходився мій 4-річний син від першої дружини та 2-річний син від Марії, теперішня дружина і працівник мого підприємства. Кузнецова перебігла на мою сторону, я опустив вікно, а вона почала кричати: віддай дитину, бо зараз приб’ю. Діти злякалися, я пояснював, що привезу дитину додому. Хотів підняти скло, вона почала так бити його, що воно тріснуло, плюс розбила вітровик, а всі осколки полетіли в автомобіль, де діти. Так, я її взяв і відкинув, але я її не бив. Вона кричала: я тобі машину спалю, ферму спалю.

Зафіксував виклик на 102 і позвонив до батька, щоб подивився, чи все добре на фермі, бо вона звідти їхала. Так там ворота зламані, паркан в двох місцях понищений. І є свідок, що вона це зробила. А коли вже під’їхали до квартири , біля дому почала бити машину при поліцейських. Коли Надя передавала дитину з машини, Кузнєцова дала їй по обличчю , видерла дитину та побігла. Так, ми зняли побої: забій носа, легкий струс. І були написані відповідні заяви”, – говорить Макарчук.

Чоловік показав фото збитків.

Сергій зазначає, що хоче бачитися з дитиною, щоб були визначені дні, а Марія не перешкоджала. Натомість, каже чоловік, Кузнецова написала в службу захисту дітей, щоб розібралися з днями побачень з дитиною і щоб вони були в її присутності.

“Замість того, щоб навпаки вирішити побачення так, аби ми мінімально пересікалися, вона пише зовсім інші, не нормальні речі. І якщо я приїжджаю і беру дитину, а вона бачить нас з вікна – все добре, як посадив дитину в машину – вибігла, якщо забрав дитину – все “заява про викрадення”. Десятки викликів неправдивих, за що має три штрафи.

Я її всім забезпечую, а вона брехні розповідає. В мене є своє підприємтсво, вона не вкладала нічого, не допомогала. Єдине – могла їсти зробити, але це жіночий обов’язок. Дружина, з якою зараз живу, постійно на фермі допомагає, її люблять обоє синів. А Кузнецова не дає спокою і ще публічно заявляє на мене наклеп”, – говорить Макарчук.

Чоловік також додав про незаконний протокол, який виніс дільничний 7-го числа, після ситуації з “викраденням дитини”.

“Їй порадили дзвонити на 102 і заявляти про домашнє насильство. 7-го числа Кузнєцова так і зробила. Тоді я під’їхав до квартири, хотів побачити сина. В машині була Надя і дві знайомі, яких забирав з автобуса. Підійшов до вікна, а там зразу опустили ролет, мене звісно не впустили. Наступного дня знову не відкрила, повідомив просто в поліцію і розповів за ситуацію, що перешкоджають зайти в своє житло та бачитися з дитиною. А вже 9-го числа викликав поліцію і зайшов в квартиру з камерою, подивився що там, вийшов та поїхав.

12-го лютого дзвонить до мене дільничний і складає припис, що я 10 днів не можу приходити до своєї ж квартири. Пояснили, що так треба по закону, бо Кузнецова заявляє про насильство. Одночасно написав протокол, але не сказав про що, а я підписав і не дивився. Потім адвокат каже, що це був протокол за домашнє насильство, ніби я 7-го лютого бив і ледь не ґвалтував Кузнецову, а я в квартиру навіть не заходив. Написав скаргу на слідчого з показами свідків. Він ще заявив, що не може мене знайти, бо я переховуюся. Поліцейський ж написав заяву на відпустку і передав справу в суд, і на Іваничі”, – розповідає Макарчук.

Сергій ще раз додає, що вся історія Марії – це брехня. Вона влаштовує провокації і перешкоджає зустрічам з сином.

Так він уже 7 днів не бачився з сином. Як розповідає, за поясненням працівників Карітасу, жінка мешкає у їхньому приміщенні. Проте він знає цю адресу і це – не власність Карітасу, а самої Кузнєцової.

Також, як розповідає Сергій, він спілкувався з директором організаії Карітас у Нововолинську і той про поїздку Кузнєцової в реабілітаційний центр нічого не чув. Крім того, як розповів Макарчук, директор поділився з ним, що в повноваження їхньої організації не входить давати житло і поплачувати реабілітаційні поїздки, можливо надавати тільки психологічну допомогу. Тому чоловік підозрює, що всі маніпуляції – це змова двох працівниць Карітасу і його колишньої співмешканки.

Макарчук впевнений, що проводиться фальсифікація документів, щоб не дозволити йому бачитися із сином.

“Хочу одного – побачень з сином. Наприклад три дні в тиждень. В садок вона привела дитину – я забрав. Я привів – вона забрала. Ми не бачимося, і немає конфлікту. Син тягнеться до мене, а мати забороняє зустрічатися”, – додає Сергій.




26 Квітня, П’ятниця