<

Рибі може не вистачати кисню: перевірили озеро в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 10.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Волинський рибоохоронний патруль обстежив озеро, що знаходиться на мікрорайоні Шахтарському в Нововолинську, через повідомлення про ймовірну недостатність кисню в водоймі для риби.

3-го вересня на повідомлення жителів Нововолинська державними інспекторами відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Волинського рибоохоронного патруля спільно з інженером з охорони праці Виробничого управління комунального господарства Нововолинської міської ради, працівниками Нововолинського міськрайонного відділу державної установи ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» МОЗ України проведено обстеження плеса водного об’єкта, – повідомив рибоохоронний патруль Волині.

На поверхні водного дзеркала виявлено значну кількість риби, яка скупчилася в зграї та хапала ротом повітря, що могло бути спричинене недостатнім вмістом розчиненого у воді кисню. Вода непрозора, темного кольору, загиблої риби не виявлено.

Працівниками Нововолинського міськрайонного відділу державної установи ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» МОЗ України було відібрано проби води. Згідно результатів аналізу води розчинений кисень становить 3,7 мг/дм3, при допустимій нормі для рибогосподарських водних об’єктів не менше 4 мг/дм3, БСК-5 – 4,4 О2мг/дм3, при нормі 4О2мг/дм3.

Нагадаємо, у нововолинському озері знайшли дохлу рибу.

9-го вересня державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля повторно обстежено водний об’єкт, під час чого загиблої риби не виявлено. За фотоматеріалами водного об’єкта, опублікованими у ЗМІ, встановлено поодинокі екземпляри снулої риби (окунь, молодь плітки. плоскирки), які скупченні в прибережній частині водойми зарослою водною рослинністю.

Основним чинником гибелі риби на водних об’єктах в літньо-осінній період становить біотичний фактор (низький рівень розчиненого кисню менше 4 О2мг/дм3 внаслідок розкладання водоростей та вищої водяної рослинності, малий водообмін водного об’єкту, висока температура повітря та води).

З метою попередження масової гибелі риби на водному об’єкті, виробничому управлінню комунального господарства Нововолинської міської ради рекомендовано проводити штучну аерацію води за допомогою аераторів, мотопомп, очищати водойму від надлишку водоростей та вищої водяної рослинності.

Працівники Волинського рибоохоронного патруля контролюють ситуацію на водоймах області та запобігають порушенням Правил рибальства, охороняють водні біоресурси та сприяють їх відтворенню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця