<

У нововолинському озері знайшли дохлу рибу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 9.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
48
/ 1 коментар

У Нововолинську в озері, що на мікрорайоні Шахтарському, виявили мертву рибу біля берегів. Журналісти БУГу на місці знайшли ще й мертвого рака.

Про мор риби 8-го вересня у фейсбук написав депутат обласної ради Борис Бабійчук.

«Зі слів рибаків, на міському озері вже більше п’яти днів спостерігається мор риби. Найгірше, що ніякої реакції ні зі сторони місцевої влади, ні від рибоохоронної служби, ні від держпродспоживслужби», – йдеться в повідомленні.

Додається, що невідомо, яка причина загибелі риби: забруднення чи нестача кисню.

Журналісти БУГу поспілкувалися з місцевими рибалками. Чоловіки розповіли, що такої масовості, як було в квітні цього року, не спостерігається. Але біля берегів зустрічається мертва риба.

Нагадаємо, 28-го квітня читачі БУГу повідомили у редакцію про те, що у Нововолинську на міському озері масово дохне риба.

Журналісти в озері знайшли кілька дохлих рибин біля берегів, а також одного рака.

На міському озері знаходиться Нововолинська рибоохоронна дільниця Волинського рибоохоронного патруля. На табличці написано: прийомний день понеділок з 9:00 до 12:00. Та біля 11:00 на місці нікого не було.

Подібне на озері траплялося у 2013-му році. Тоді, за проведеними аналізами, було встановлено критично низьку кількість розчиненого у воді кисню.




один коментар
  1. Карась лин і товстолоб ідеально прижилися б в умовах нестачі кисню. Чим думали коли запускали в майже мертве озеро щуку і окуня???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок