<

Розповіли про роботу Нововолинського центру переселенців, де зареєстрували вже понад тисячу біженців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 4.03.2022 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
1409
/ Коментарі відсутні

Заступниця міського голови Вікторія Скриннік розповіла про роботу Нововолинського центру переселенців. Станом 3-тє березня там вже було зареєстровано 1150 біженців.

Через війну росії з Україною у Нововолинській громаді створили центр переселенців. Він розташований на проспекті Перемоги, 5 (приміщення СОК “Шахтар”).

Усі люди, які прибули з інших міст до родичів, чи самостійно винаймають житло, повинні обов’язково пройти реєстрацію у центрі.

Працівники виконкому поділилися в робочі групи, які чергують цілодобово, змінюючи один одного. Вони реєструють біженців та опрацьовують інформацію, яка передається у Волинську ОДА. Це потрібно для моніторингу та контролю ситуації. Адже невідомо скільки часу триватиме війна.

У цьому ж приміщення біженцям допомагають з житлом. Були створені списки з бажаючих надати квартиру чи будинок, також задіяні церкви та релігійні конфесії. У разі збільшення кількості переселенців будуть використовуватимуть садочки та школи.

На базі центру біженці можуть отримати їжу, продуктовий набір, одяг, засоби гігієни, постіль, рушники та інші речі, які приносять мешканці Нововолинська.

Усіх зареєстрованих переселенців, які покидають Нововолинську громаду, просять повідомляти про це за телефоном центру переселенців: 096 145 91 85.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця