<

Розповіли про аудит, парковки й інший благоустрій, та позитив, що лишиться у 2020 – пресконференція мера Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:18 | 25.12.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

24-го грудня відбулася пресконференція міського голови Нововолинська Бориса Карпуса з представниками ЗМІ. Говорили про актуальні події тижня.

Очільник Нововолинської громади підвів підсумки сесії, яка відбулася 23-го грудня та розповів про важливі прийняті рішення. Відповів на запитання журналістів, які зокрема стосувалися питання нового старости селища Благодатне, аудиту діяльності старої влади, ремонту доріг та підсумків року, що минає у розрізі позитивних змін у місті.

Тезово, про що повідомив Карпус на пресконференції та які відповіді давав на запитання представників засобів масової інформації:

Про бюджет громади-2021 та зміни в апараті ради

Читайте тут: «Тих, хто готовий витрачати – багато, а хто заробляти – мало»: мер Нововолинська ще раз про бюджет та нову структуру апарату ради на брифінгу для ЗМІ

Пам’ятник загиблим Героям

“Було багато зустрічей на тижні, зокрема з членами сімей загиблих в зоні проведення АТО/ООС. Напрацювали з ними багато питань, які дотичні до органів місцевого самоврядування. До кінця року буде оголошено конкурс щодо встановлення пам’ятника загиблим Героям. Вже визначилися з місцем”.

Розширення кладовища

“Були робочі наради з головами ОТГ, з якими ми межуємо. Говорили про розширення території під кладовище в Благодатному і це питання треба вирішити за пів року. Також на перспективу – розширення території кладовища в Нововолинську”.

Велика ставка на енергозбереження

“Найголовніше для нас – це проведення глибокого аудиту в житлово-комунальній сфері. Треба визначитися, де ми можемо оптимізуватися, знизити видатки на енергоносії. Нововолинськ споживає 26 млн гривень і це дише комунальна сфера. Буде велика ставка на енергозбереження з нового року”.

Хто буде старостою селища Благодатне

“Є вже кілька кандидатур, буду зустрічатися з понеділка та вести розмови. А далі виносити пропозиції на сесію”.

Нагадаємо, Олександр Топорівський відмовився від посади старости Благодатного Нововолинської громади

Аудит діяльності старої влади Нововолинська

“Це питання курує депутат Верховної Ради Ігор Гузь, в нього буде зустріч із Генпрокурором. За моєю інформацією в нардепа більше 50 листів від мешканців Нововолинська”.

Вирішення проблеми з паркомісцями

“Створення місць для паркування – це великі інфраструктурні вкладення комплексна робота. Разом із тим, власники авто мають дотримуватися ПДР. Є аварійна ситуація біля АТБ, що на проспекті Перемоги, потрібно робити перепланування.

Щоб робити парковки в прибудинкових територіях – потрібно чималі кошти. Якщо говорити про перспективу, хотілося б облаштовувати екопарковки: коли є фігурна плитка і через неї росте трава. Щодо облаштування місць для стоянки автомобілів у дворах без участі міської влади, то потрібно максимально сприяти в цьому документально та інституційно”.

Позитивні моменти в життєдіяльності міста в 2020 році

“Звичайно, до здобутків причетні і мешканців громади, і попередня влада. Це – відзначення 70-річчя міста, яке ми були змушені були святкувати в умовах карантину. І побудова стадіону, що дозволить нашим командам грати і організовувати в місті міжнародні змагання. Так, є нюанси і можна було б ефективніше витратити кошти.

В рамках програми “великого будівництва” пройшла реконструкція приймального відділення лікарні і тепер пацієнта можуть приймати і перемішати відразу з авто “швидкої” до палати. Було проведено комплексну термомодернізацію школи №7. Відкрито амбулаторію Центру ПМСД на провулку Поштовий.

І ряд інших позитивних змін, серед яких те, що люди обрали нову владу”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер